(video) Urmărește LIVE prima semifinală Eurovision 2016 de la Stockholm

sh_f_startfinal-19
Foto: oumma.com

Astăzi, de la 22:00 a fost dat startul competiției europene muzicale – Eurovision 2016. În prima semifinală vor evolua 18 țări participante, printre care și Moldova. Piesa Lidiei Isac, „Falling Stars” va intra a treia în concurs.

Întreaga listă cu participanții ce intră azi în concurs în ordinea evoluției o găsiți aici. Din cele 18 piese participante, vor fi selectate 10 ce vor merge în Marea Finală.

Pe 12 mai va avea loc cea de-a doua semifinală, în care procedura de selecție este similară. Finala va avea loc pe 14 mai, unde vor evolua 26 de țări. Pe lângă cele care vin din semifinale, automat s-au calificat în finală țările fondatoare: Franța, Italia, Germania, Spania, Marea Britanie și țara gazdă – Suedia.

Spectacolele vor fi găzduite de Måns Zelmerlöw și Petra Mede. Måns Zelmerlöw este cel care a adus trofeul Eurovision în Suedia în 2015. Capitala suedeză a mai găzduit competiția muzicală în 1975 și 2000. Anul acesta se vor afla în competiție 42 de țări — cel mai mare număr de concurenți din 2011, scrie BBC.


Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente