Maia Sandu comentează reținerea celor 4 protestatari: „Revenim la practicile bolnăvicioase din perioada comuniștilor”

big-republica-moldova-se-indreapta-rapid-spre-un-dezastru-maia-sandu-ultima-sansa.png

Liderul proiectului PAS și ex-ministrul a Educaţiei, Maia Sandu condamnă acțiunile polițiștilor care au reținut și percheziționat în dimineața zilei de ieri, mai multe persoane participante la protestele din 24 aprilie.

Potrivit lui Sandu, acțiunile poliției îndreptate împotriva protestatarilor arată că revenim la practicile bolnăvicioase din perioada comuniştilor. „Recentele acțiuni ale poliției îndreptate împotriva protestatarilor și natura lor, cum ar fi datul buzna în casă dis-de-dimineață, arată că revenim la practicile bolnăvicioase din perioada comuniștilor, cu oamenii incomozi arestați înainte de weekend cînd nu puteai sesiza nici avocaţii, nici instituţiile media”, se menționează în mesajul postat pe pagina de Facebook.

Potrivit ei, după ce au încălcat dreptul la libera circulație, acum regimul merge pe intimidarea directă a celor care nu sunt de acord cu ei. „Cerem eliberarea persoanelor reținute și transparență în administrarea acestui caz. De asemenea, sesizăm ambasadele și misiunile diplomatice că din abuz în abuz vom ajunge în dictatură, or istoria ne arată că reformele în dictatură nu aduc stabilitatea așteptată”, menționează Sandu.

Reamintim că, poliția a descins mai multe percheziții autorizate la domiciliile persoanelor care în timpul protestului din 24 aprilie au atacat cordonul de polițiști, manifestând un comportament violent și agresiv. Astfel, oamenii legii au efectuat 4 percheziții în mun. Chișinău și în localitatea Mana, raionul Orhei, iar patru persoane au fost reținute pentru 72 de ore. Doi dintre cei reținuți nu sînt la prima abatere de la legislație, anterior fiind condamnați pentru infracțiuni de jaf și vătămare medie a integrității corporale. Mai multe detalii și video din momentul reținerii puteți vedea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente