Echipa națională feminină de tenis a învins echipa Ciprului la turneul Fed Cup 2016

moldova
Foto: Moldova.sport.md

Fed Cup este cel mai important turneu de tenis feminin între echipele naționale. În acest an turneul este la cea de-a 54-a ediție. Echipa națională de femei a învins echipa din Cipru cu scorul de 2:1 în turneul Fed Cup 2016, care are loc în Muntenegru. Echipa a fost reprezentată de Adriana Sosnovschi, Daniela Ciobanu și Vitalia Stamat.

Fetele au evoluat în felul următor:

Primul meci al zilei din cadrul Fed Cup 2016 s-a disputat intre tenismena noastra Adriana Sosnovschi si reprezentanta naționalei Ciprului, Maria Siopacha. Sportiva noastră a condus ambele seturi, reușind să învingă în cele din urma adversara cu un scor de 6:1 6:3. Partida a durat o ora și 30 min, fiind al doilea meci la simplu încheiat cu succes de către Andriana Sosnovschi.

În cel de-al doilea meci al zilei pe teren s-au întâlnit Nr.1 a echipei naționale a Moldovei, Daniela Ciobanu și tenismena din Cipru, Eliza Omirou. În primul set tenismenele au mers cap în cap pana în tie-break, care, din nefericire, nu s-a încheiat în favoarea noastră. După o lupta crunta în cel de-al doilea set, Daniela Ciobanu a reușit să egaleze scorul – 1:1. În setul decisiv ambele tenismene au câștigat câte trei game-uri, făcând schimb de break-uri, însă avantajul a fost de partea adversarei, care a învins în cele din urma cu un scor de 7:6(4) 4:6 6:3. Meciul a durat 2 ore si 51 min.

În partida de dublu au evoluat fetele noastre, Adriana Sosnovschi și Vitalia Stamat, împotriva perechii Eliza Omirou / Maria Siopacha. În primul set echipa noastră s-a impus în fata tenismenele din Ciprul cu o diferență de doua puncte. Totuși, în cel de-al doilea set tenismenele din Cipru au fost foarte aproape de a egala scorul, continuând jocul în tie-break, dar perechea noastră a reușit să țină piept adversarelor. Prin urmare, partida s-a încheiat cu un scor de 6:4 7:6 în favoarea Moldovei.

Sâmbătă, 16 aprilie 2016, selecționata Moldovei va înfrunta în play-off-ul competiției națională Luxemburgului. Câștigătorul acestei confruntări se va califica în zona a doua a turneului.

Constantin Topală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente