(video) Un cuplu de dansatori din Moldova a fost desemnat sportivul lunii martie la un concurs mondial

08
Foto:dancesportglobal.com

Reprezentanții Moldovei la dans latino, Anna Matus și Gabriele Goffredo, au fost desemnați, de Asociația Internațională Jocurilor Mondiale (IWGA), sportivii lunii martie 2016.

Cuplul de dans latin a câștigat primul său Campionat în luna noiembrie a anului trecut. De atunci, dansatorii au rămas de neînvins, câștigând finala GrandSlam în decembrie, la Shanghai, și, respectiv, prima etapă din 2016 la Helsinki, unde au și obținut titlul de dansatorii lunii. Competiția din Helsinki a fost una din rundele de calificare la Jocurile Modiale ce se vor desfășura în vara anului 2017 în Polonia.

Moldoveanca Anna Matus și italianul Gabriele Goffredo formează o echipă de cinci ani, de-a lungul timpului ei făcând furori în lumea dansului prin stilul personal și mișcările excelente. Pe parcursul anilor ei au câștigat peste 50 de competiții, iar din 2013 s-au clasat mereu pe locurile de top. Cei doi formează un cuplu și în viața de zi cu zi.

Serviiciile de presă IWGA adaugă: „Pe ei îi adoră sau urăsc – aceasta este gama largă a emoțiilor experților sau spectatorilor. Ei nu îi lasă pe nimeni indiferenți”.

Mai jos, vă prezentam și discursul Președintelui Federației Mondiale de profil Lukas Hinder:

„Sunt mândru de faptul că ați fost aleși de către Asociația Internațională a Jocurilor Mondiale (IWGA) în calitate de „sportivii lunii” martie.

Realizările voastre pe parcursul celor cinci ani în care voi dansați împreună sunt doar o parte a acestui titlu. Dar ceea ce ați făcut voi în luna martie constituie cealaltă parte. Recent, am avut norocul să va admir dansul la competiția Grand Slam din Helsinki și vreau să vă comunic că m-ați frapat, iar faptul că voi participați alături de alte perechi cu un nivel foarte înalt al măiestriei, vă face să vă dezvoltați continuu și să atingeți cote maxime.

Admit faptul că, în careva momente, ați crezut că, câștigul vostru din 2013 al Jocurilor Mondiale este cel mai important în cariera voastra. Cred că veți ține minte toată viața atmosfera în care ați dansat la Kali, Columbia, unde ați fost aplaudați de aproximativ 17 000 de spectatori. Ce poate fi mai uimitor pentru un dansator de dansuri latino-americane.

Însă după ce, pe data de 21 noiembrie 2015, ați câștigat pentru prima dată la Viena, Austria, titlul de Campioni Mondiali, percepția voastră cred că s-a schimbat. După care, au urmat celelalte titluri luate la rând, Grand Slam în Shanghai, Helsinki, cât și alte competiții internationale din Italia, Rusia, care v-au adus și la cel din luna martie. Și, desigur, ne dorim să vă vedem peste 500 de zile la Jocurile Mondiale din iulie 2017, care vor avea loc la Wroclaw, Polonia, într-un alt loc fantastic recunoscut de UNESCO.

Ca președinte WDSF și membru al IWGA, nu am participat la luarea deciziei în procesul de selectare a sportivilor lunii, dar acum, pot să-mi exprim bucuria mea nespusă pentru voi.”â

 

Photo Credit: theworldgames.org

Potrivit unui interviu acordat anterior site-ului Ea.md, Anna Matus, în vârstă de 27 de ani, practică dansul sportiv de 17 ani. De mică îi plăcea să danseze. Primii paşi de dans i-a făcut la şcoală, unde a început să danseze într-o formaţie de fetiţe organizată tot de ea. Era pasionată de coregrafie şi participa la diferite concursuri şi spectacole. Până la urmă, părinţii au fost cei care au hotărât s-o dea la clubul de dans sportiv «Codreanca», unde Anna a început o viaţă nouă. „Niciodată n-am să uit acel moment. Eram cu familia la un concert unde evolua un grup de dansatori. Privind spectacolul, mi-am spus că vreau să ajung o persoană importantă. Atunci mi-am promis că numele Matus va fi cunoscut şi am reuşit. Nu am de gând să mă opresc aici!”, povestea atunci Anna.

Anna Matus și Gabriele Goffredo dansează împreună de cinci ani, mai bine zis din februarie 2011, după ce Anna a decis să se despartă de fostul său partener de dans, Edgar Marco. Se cunoșteau de mulţi ani şi au participat la multiple competiţii împreună. „A fost foarte greu să mă despart de fostul partener. Eram cei mai buni prieteni, îmi era ca un frate. Decizia a fost una grea, dar ştiam că împreună cu noul partener mă aşteaptă un mare succes şi o carieră splendidă”, povestea în 2011 dansatoarea.

În momentul când a primit propunerea de a dansa cu Gabriele, a fost şocată, dar fericită. „L-am refuzat, după trei săptămâni însă am acceptat. Am înţeles că aceasta este şansa mea, momentul meu. Gabriele este foarte puternic moral şi fizic, este partenerul cu care am să câştig campionatul mondial”, era sigură Anna.

Frumuseţea cuplului constă în faptul că Gabriele dansează pentru Moldova, deşi este din Italia. «Nu a fost greu să-l conving să danseze pentru Moldova. Noi, femeile, mereu ne atingem scopul!» Dansatoarea originară din Moldova vorbeşte şase limbi, româna, rusa, engleza, spaniola, italiana şi slovena. Este absolventa Academiei de Studii Economice din Moldova, iar anterior și-a făcut studiile de masterat în domeniul economiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente