(foto) Cine sunt cei din comunitatea Makers Moldova și de ce ei există

makers
Foto: Victor Bujoreanu, Makers Moldova

„Maker Movement” este o mişcare care ia amploare internațional și care adună împreună oamenii care fac. Makers Moldova este mișcarea locală ce își propune să creeze o comunitate de oameni activi, care vor implementa împreună atât proiecte fun, cât şi vor rezolva problemele sociale pe care le avem local – cu ajutorul tehnologiei, creativității şi cooperării între diferite domenii.

Makers Moldova

 

Makers Moldova

„Mișcarea Makers Moldova a apărut să răspundă unei necesități acute pe care o au tinerii specialiști de la noi – dorința de a inova și de a aduce soluții noi pentru provocările pe care le avem atât local cât și regional. Iar ideea s-a născut din simple discuții între 4 prieteni. Fiind din domenii diferite și cu experiență diferită ei și-au dat seama că știu  puțin despre alte arii de activitate decât ale lor, și această izolare în „turnuri de fildeș specializate” blochează  apariția inovațiilor și colaborării în întreaga societate” spune Victor Bujoreanu, unul din inițiatorii mișcării.

 

Makers Moldova

Astfel, scopul comunității este să adune la un loc ingineri, programatori, designeri, arhitecți, medici și artiști pentru ca împreună să creeze inovații care vor avea impact vizibil și pozitiv în societate. La moment – toți cei pasionații în tehnologie nu au unde să se întâlnească, nu au acces la tehnologii performante și la ajutor colaborativ.

Prima întâlnire

 

Makers Moldova

La începutul lunii martie a avut loc prima întâlnire în cadrul comunități unde s-a discutat scopul ei și ce urmează mai departe – printre idei era să se lucreze împreună la proiecte locale cu impact social, schimbul de cunoștințe în comunitate și ajutorul reciproc în domeniile cu expertiză mai specifică. Au fost prezenți peste 35 persoane din diverse domenii cum ar fi industria ușoară, arhitectură, design, IoT etc.

 

Makers Moldova

Câțiva participanți au avut curajul să-și prezinte proiectele care doresc să le implementeze sau la care au început deja lucrul. Printre proiectele prezentate au fost: o platformă care ar conecta designerii cu producătorii locali; o platformă seismică pentru simularea cutremurelor; un braț robotic utilizat în industrie; genți și torbe create din haine vechi; inițiativa de Smart House cu senzori și elemente IoT și spațiul colaborativ de lucru – Atelier 99.

Mai multe vedeți pe grupul comunității de pe Facebook: Makers Moldova.

 

Makers Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente