(video) Egipt: Un avion ce efectua o rută internă a fost deturnat. A aterizat în Cipru

CesxlOCWsAA39pv

Un avion Egyptair a fost deturnat de persoane înarmate şi a aterizat pe aeroportul Larnaka din Cipru, informează Mediafax.

UPDATE: Potrivit oficialilor EgyptAir, cea mai mare parte a celor aflaţi la bord a fost eliberată, cu excepţia echipajului şi a patru pasageri.

Cyprus Broadcasting Corporation a anunţat că 55 de pasageri se aflau la bord şi şapte membri ai echipajului, relatează Reuters.

Avionul a fost deturnat în regiunea de informaţii de zbor a Ciprului, potrivit agenţiei.

Agenţii de presă citează compania şi surse din cadrul Guvernului egiptean anunţând că un zbor intern de la Alexandria la Cairo a fost deturnat de cel puţin un bărbat înarmat, relatează BBC.

Un oficial guvernamental cipriot a anunţat că avionul a aterizat marţi dimineaţa pe aeroportul din Larnaka şi că există suspiciuni că ar avea o bombă la bord, relatează AP.

 

 

 

Alt funcţionar cipriot afirmă că „pare să existe mai mult de un pirat al aerului”. El a anunţat că nu s-au formulat alte cereri în afară ca vehiculele de poliţie să plece de lângă avion.

Autoritatea egipteană a Aviaţiei Civile a anunţat că zborul MS181 era efectuat de un Airbus şi că la bord se aflau 55 de pasageri şi cinci membri ai echipajului, potrivit agenţiei americane.

Căpitanul avionului a anunţat controlorii egipteni de trafic aerian că avionul său a fost deturnat, potrivit unor oficiali de la Ministerul egiptean al Aviaţiei Civile, relatează DPA.

 

Potrivit acestor oficiali, care au solicitat protecţia anonimatului, căpitanul a contactat controlul traficului aerian şi a anunţat că piraţii aerului au cerut ca avionul să aterizeze în Cipru.

Avionul, un Airbus 320 a decolat marţi dimineaţa de la Alexandria. După decolare, o persoană de la bordul aeronavei a anunţat că poartă o centură explozivă, potrivit postului Al Arabiya cu sediul la Dubai, citat de agenţia germană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente