Piesele trupei Metallica vor fi arhivate la Biblioteca Congresului din SUA

metallica-at-mercedes-benz-arena-by-ross-halfin
Foto: PC: nporadio2.nl

Metallica este prima trupă de heavy metal ale cărei piese vor fi arhivate la prestigioasa Bibliotecă publică din SUA. Este vorba despre albumul „Master of puppets” ce va fi arhivat alături de hituri mitice interpretate, printre alţii, de Gloria Gaynor şi Louis Armstrong.

Metallica este considerată de reprezentanţii Bibliotecii Congresului Statelor Unite ale Americii drept trupă „esenţială cultural, istoric şi estetic”. Albumul „Master of Puppets” va intra astfel în arhiva instituţiei datorită semnificaţiei aparte în istoria muzicii, scrie MEDIAFAX cu referire la un anunț al reprezentanţilor Bibliotecii Congresului de la Washington.

Biblioteca publică cea mai mare şi importantă din Statele Unite, girată de Guvernul federal, selectează anual 25 de opere, considerate jaloane în istoria culturii, conservând ediţii princeps de calitate superioară ale operelor, pentru generaţiile viitoare.

Albumul „Master of Puppets” din 1986 este cel de-al treilea înregistrat de starurile heavy metal de la Metallica şi „ilustrează îndepărtarea trupei de heavy metal-ul agresiv de la geneza acestui val muzical pentru a explora noi forme muzicale”, în cuvintele experţilor din cadrul Library of Congress.

Specialiştii au ales, de asemenea, să conserve versiunea originală a hitului „I will survive”, interpretat de Gloria Gaynor, piesă ce simbolizează era disco. Melodia este inspirată din experienţa unei rupturi amoroase şi în timp, a devenit un imn al mişcărilor feministe de pretutindeni şi al militanţilor pentru drepturile homosexualilor.

În selecţia celor de la Library of Congress se regăsesc şi două înregistrări ale piesei „Mack the knife”, compusă în original în limba germană pentru punerea în scenă a unei comedii de Bertolt Brecht, care a fost cântată de Louis Armstrong şi de Bobby Darin, albumul lui John Coltrane „A Love Supreme” (1964) şi piesa „Piano man” a lui Billy Joel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente