Formează o echipă, plantează copaci și câștigă până la 1250 de dolari

16acc5a1e3818767604e6962acf7a96e
Foto: Photo Credit: Centrul Național de Mediu

Centrul Național de Mediu lansează concursul „Plantează-ți viitorul” în perioada martie – octombrie 2016, prin care îndeamnă populația să planteze copaci și să câștige de la 1.000 până la 1.250 de dolari. Concursul este deschis tuturor echipelor formate din tineri în frunte cu un lider, care va deveni transmițătorul de informație pentru ceilalți, precum și cel care va dirija în mare parte mersul lucrărilor.

Tinerii își pot forma și înregistra echipele până pe data de 25 martie 2016 la adresa [email protected]. Formularul pentru completare îl găsiți aici. În cadrul acestui concurs se va opta pentru plantarea salciei şi a plopului, unii dintre arborii, care se plantează ușor și oferă multe avantaje.

Criteriile de evaluare:
# În procesul de plantare a puieților se va ține cont de aspectul participativ al tinerilor în echipele formate;
# În procesul de evaluare se va ține cont de numărul de puieţi plantați pe malurile râurilor și râulețelor din localitate;
# Lucrul în echipă la îngrijirea puieţilor după plantarea acestora pe parcursul perioadei calde a anului, pentru a obţine mai mulţi puieţi prinşi către a doua etapă de evaluare;
# Procentul de prindere a puieţilor plantaţi la a II-a etapă de evaluare.

Echipele vor expedia la adresa [email protected], în perioada 25 martie-24 aprilie un material video, care poate fi realizat inclusiv cu telefonul mobil şi care să demonstreze: numărul de puieţi plantaţi şi modul de îngrijire a plantaţiei pentru a asigura un % maximal de prindere şi un comunicat care să includă: numărul de puieţi plantaţi, numărul de persoane care au participat la plantare, unde a fost realizată plantarea, dacă au fost implicate şi alte organizaţii (primării, silvicultori, agenţi economici etc.) şi modul de îngrijire a plantaţiei pe viitor.

Rezultatele activităților vor fi examinate de către un grup de evaluare în număr de cinci persoane, format din membrii Centrului Național de Mediu, membrii Rețelei Tinerilor Ecologiști „Iubește-ți râul”, Agenţia „Apele Moldovei”, Moldsilva și alte persoane competente. Pentru premiere, se vor lua în calcul echipele, care vor planta cei mai mulți puieţi.

Echipa care va planta cei mai mulţi puieţi, dar să fie cel puţin 1.000 de puieţi, va fi premiată cu 1.000 de dolari. Echipa cu cel mai performant rezultat la procentul de prindere a butașilor/puieţilor, dar să fie cel puţin 500 de butași/puieţi va fi premiată cu 1.250 de dolari. Celelalte echipe vor fi menționate cu diplome și trofee, vor obţine experiență de a lucra în echipă şi își vor trezi spiritul ecologist. Toate echipele vor fi informate despre decizia luată la finalul concursului, iar pe data de 4-5 mai se vor acorda premiile pentru prima etapă a concursului şi în luna octombrie – premierea etapei a II-a.

Unul dintre obiectivele concursului este de a trezi în sufletul generației tinere dragostea pentru mediu și implicarea masivă în procesul de protecție a naturii.

Prin realizarea concursului național „Plantează-ți viitorul”, fâșiile de protecție, plantate de-a lungul râurilor, vor contribui nemijlocit la protecția ecosistemului acvatic, vor preveni eroziunile terenurilor din apropiere și a malurilor, precum şi poluarea în exces a apelor curgătoare şi înnămolirea râurilor. Pentru a afla mai multe detalii, citiți regulamentul concursului sau apelați organizatorii la numărul de telefon: 022106681.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente