14 recomandări de evenimente pentru ziua de joi, 3 martie

CHAD SPRINGERCORBIS

Este prima joi din luna martie. Ziua trebuie să o petreci cu folos. O poți face participând la unul dintre evenimentele pe care ți le recomandă echipa #diez. Mâine poți merge la discuții publice, concerte, expoziții sau la petrecere. Petrece ziua de joi cu multă inspirație.

#1.  Concert de caritate „Primăvara începe cu un dar” la Colegiului de Muzică „Ștefan Neaga”, ora 16.00

Photo Credit: facebook.com/events

Asociația Obștească „ Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău” organizează, în data de 3 martie 2016, un concert de caritate „Primăvara începe cu un dar”, pentru colectarea fondurilor destinate unei familii nevoiașe, ce nu are posibilitatea să-și asigure copiii cu cele necesare unei copilării decente.

Astfel, concertul va avea loc pe data de 3 martie 2016, la ora 16:00, în cadrul Colegiului de Muzică „Ștefan Neaga”, str. Hristo Botev 4, pe scena căruia vor evolua: Adrian Ursu, Brain Band, Ivan și Rodica Aculova, Tudor Morari, Călin Ganea, Ansamblul „Miorița”, Ana Petcu, Condrea Cristian + Cristina Olișevschi, Ansamblul „Basarabia Sud”, Simon Răileanu + Black & White, Victoria Lungu, Kătălina Rusu, Lilian Dobândă, Trupa Crescendo și Ansamblul „Codreanca”, iar la finele concertului se va înscena, de către trupa Crista, piesa de teatru „Patru Surori”.

Prețul unui bilet este de 70 de lei. Rezervările pentru bilete se pot face la numerele de contact: 060-235-235 și 060-803-428. Pentru a afla detalii despre concert, dar și despre familia nevoiașă accesați pagina de Facebook a evenimentului.

 

#2. Dicuție publică: Transparența, integritatea și buna guvernare în Republica Moldova la Summit Events, ora 18.00

Photo Credit: facebook.com/events

Mâine la ora 18:00 la Summit Events, Sala New-York, CNA Studenţesc în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel din Republica Moldova organizează o activitate publică cu genericul „Transparența, integritatea și buna guvernare în Republica Moldova„. În cadrul acestui eveniment vor fi  abordăte perspectivele contracarării corupției și mecanismele necesare de a fi implementate cu scopul de a realiza obiectivele stipulate în Strategia Anticorupție a Republicii Moldova. Invitaţii speciali ai evenimentului sunt: Cristina Tarna, director adjunct CNA și Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile OmuluiCReDO.

Înregistrarea o puteți face prin acest formular. De asemenea, puteți accesa pagina de Facebook a evenimentelor pentru a afla informații suplimentare.

 

#3. Concertul Corului Naţional de Cameră – negro spiritual, Misa Criolla la Sala cu Orgă, ora 18.00

Photo Credit: facebook.com/events

Corul Național de Cameră Moldova, conducător Ilona Stepan, solistă Geta Burlacu, cu participarea ansamblului instrumental, prezintă un program de Negri Spiritual și Misa Criolla de A.Ramirez scrisă în stil latino pentru cor, solistă, chitară, percuție, contrabas și nai. Concertul va avea loc la Sala cu Orgă mâine la ora 18:00. Biletele sunt disponibile aici. Evenimentul îl găsiți și pe pagina de Facebook.

 

#4. Expoziţie specializată „Moldagrotech (spring) 2016″

Photo Credit: sufibrothers.eu

Expoziţia Internaţională Specializată „Moldagrotech” este un eveniment anual de prestigiu şi în ultimii 20 de ani determină vectorul de dezvoltare a agriculturii în Republica Moldova. Promovînd pe piaţa internă a tehnicii agricole calitative , „Moldagrotech” contribuie la realizarea proiectelor naţionale prioritare privind sporirea productivităţii agricole în republică. Expoziţia se bucură de susţinerea oficială a Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova.  Puteți merge la expoziție până pe 5 martie. Evenimentul are loc la Centrul Expozițional „Moldexpo”.

 

#5. Joy Party la Kiras Club

Photo Credit: facebook.com/events

Joi este ziua muzicii, cel puțin poate fi dacă v-ați gândi să ieșiți la o petrecere. Dacă da, atunci sunteți așteptat la Kira’s Club la ora 21:00. Intrarea este liberă, buna dispoziție este obligatorie. Pe Facebook aflați mai multe detalii.

 

#6.  Discuția în grup la American Ressource Center, ora 15.00

Photo Credit: facebook.com/events

Centrul American invită doritorii de a exersa abilitățile de a vorbi limba engleză la o discuție în grup. Evenimente de acest gen se organizează tradițional în fiecare joi. Doritorii de a participa la această conversație trebuie să dețină un act de identitate pentru a putea intra la eveniment.  Discuția în grup va avea loc la ora 15:00 la American Resource Center. Intrarea este gratuită. Evenimentul îl găsiți și pe Facebook.

 

#7. Expoziția „Invențiile lui Da Vinci”

Photo Credit: diez.md

Expoziția „Da Vinci – Invenții” reunește circa 50 de modele de maşinării, proiectate acum 500 de ani de cea mai importantă figură culturală a Renaşterii, care sunt grupate în următoarele categorii: mașini de război, maşini hidraulice, maşini de zbor, mașini pentru construcții şi maşini pentru manufacturare.

Modelele, unele funcționale, sunt realizate în lemn şi respectă fidel schițele şi proiectele lui Leonardo da Vinci, care nu au fost reproduse în timpul vieții inventatorului. Mai multe detalii citește într-un reportaj #diez realizat în prima zi a expoziției.

 

#8. Bienala Internaţioală de Gravură Contemporană „IOSIF ISER” la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, ora 15.00

12512454_1051058838270918_6019057302819505860_n

Expoziția prezintă o selecție de 42 de lucrări a celei de-a XI-a ediţii a Bienalei Internaţionale de Gravură Contemporană „Iosif Iser” organizată de Muzeul Judeţean de Artă Prahova ,,Ion Ionescu Quintus” din Ploieşti. Ediţia a XI-a a adunat aproape 400 de lucrări din peste 40 de ţări (România, Africa de Sud, Argentina, Austria, Belarus, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Cehia, China, Columbia, Coreea de Sud, Croaţia, Danemarca, Egipt, Franţa, Germania, Grecia, Indonezia, Iran, Israel, Italia, Japonia, Lituania, Macedonia, Mexic, Moldova, Muntenegru, Peru, Polonia, Rusia, Serbia, Spania, SUA, Taiwan, Thailanda, Turcia, Ucraina, Ungaria etc.), aparţinând unui număr de 236 de artişti.  Informații suplimentare: www.tinyurl.com/ISER-MNAM-2016

 

#9. Movie Night with Beni: The Revenant at American Language Center Advanced, 17.30

12745686_1061773607176465_1216334239551737007_n

Come on Thursday, March 3rd at 5.30 pm Free popcorn and Coke! Would you like to improve your English? Do you like to watch movies in English? Do you like to discuss them with Native Speakers of English? Then come to our FREE Movie Screening followed by a discussion with our friend Beni from San Francisco!

This time we are going to watch „The Revenant”, a 2015 American frontier survival and revenge film directed by Alejandro G. Iñárritu. The screenplay by Mark L. Smith and Iñárritu is based in part on Michael Punke’s novel with the same title, which is inspired by the experiences of frontiersman and fur trapper Hugh Glass in 1823 in what is now Montana and South Dakota. It stars Leonardo DiCaprio as Glass, and co-stars Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter and Duane Howard. See you on Thursday, March 3rd, at 5.30pm. American Language Center Advanced, 16/2 Ion Creangă Street, Chișinău 022 24 33 37 or 067 120 101

 

#10.  Spectacolul „Кстати о погоде” la Teatru-Spălătorie, ora 19.00

12744325_1074025119308118_4227262371484948708_n

Кстати о погоде un spectacol de Nicoleta Esinencu, Kira Semionov, Doriana Talmazan. Pornind de la un regim politic în care de la 10 ani Știi că în cazul unui atac cu bombă atomică/Trebuie să iei iod și ești pregătit să faci față oricărui pericol din partea inamicului, dar niciodată nu vei afla cum să faci față pericolului ce vine din interiorul sistemului. Кстати о погоде propune o reflecție asupra modului în care propaganda, manipularea politică cîndva atît de vizibil prezentă în regimul sovietic, unde poate doar prognoza meteo nu era subiect de propagandă. Devine un instrument la fel de folosit chiar și de cele mai “democratice” regimuri din lume. Doar că cu timpul manipularea politică devine intoxicare politică iar simptomele întîrziate ale acesteia ajung a fi asemeni celor intoxicării cu gaze toxice: tulburări în comportament/ modificarea personalității/pierderea memoriei. Spectacol în română și rusă. Mai multe detalii despre spectacol găsești aici.

 

#11. ART&WINE. Pictură și degustări la Tucano Coffee Kenya, ora 19.00

10256330_958275070876265_3402041353005467903_n

Art-Degustările Tucano reprezintă adevărate masterclass-uri creative, care combină perfect degustările de vin și arta. În fiecare joi, vom desfășura Art-Degustări împreună cu artistul plastic autohton Ivanushka Tzepesh. Pe parcursul masterclass-ului veți avea ocazia să vă debarasați totalmente de grijile cotidiene și să dedicați două ore activării propriului potențial creativ, savurând din vinurile moldovenești și din procesul artistic. Vă veți crea propria operă artistică, deci buna dispoziția e asigurată! Toate creațiile vor fi pictate cu guașe. În costul masterclass-ului sunt incluse toate materialele necesare, vinul și gustările. Mai multe detalii despre evenimtn găsești aici.

 

#12. Filmul „8 лучших свиданий / Cele mai bune opt întâlniri” în cinematografele Patria

Într-o zi cu soare proprietarul clinicii veterinare Nikita descoperă că are o boală incurabilă. El nu suspectează, că este vorba de o greșeală medicală și serios se gândește cne va avea grijă de soție, copii și afacerea sa. El hotărăşte, că a venit timpul să caute un înlocuitor! Deci, după o selecție riguroasă – în casa familiei Sokolov apare omul de încredere, fără obiceiuri proaste. Iar, când se dovedește că sănătatea sa nu este în pericol, situaţia devine iese de sub control! Lupta pentru viață și pentru iubire tocmai a început! Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

 

#13. Fimul „Triple 9 / Triple 9: Codul străzii” în cinematografele Patria

Triple 9 spune povestea unui grup de poliţişti corupţi şantajaţi de mafia rusească în a comite un jaf imposibil. Pentru asta ei pun la cale un „999”, codul poliţiei pentru cazul unui poliţist împuşcat. Lucrurile se complică la maxim atunci când poliţistul care ar fi trebuit să fie sacrificat (Affleck) decide să ia atitudine. Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

 

#14. Filmul „Zootopia / Zootropolis” în cinematografele Patria

În oraşul animal Zootopia, o vulpe cu gura mare trebuie să fugă când i se înscenează o crimă. Poliţistul cel mai bun din Zootopia, un iepure neprihănit, este pe urma vulpii, dar când amândoi devin ţintele unei conspiraţii, sunt obligaţi să lucreze împreună şi descoperă că şi duşmanii naturali pot deveni cei mai buni prieteni. Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

Distracţie plăcută!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente