Cele mai populare joburi part-time ale tinerilor din Chișinău

partime1
Foto: PC: partime.md

De la lansarea Partime.md, din august 2015, tinerii au primit o platformă exclusiv pentru joburi part-time și locuri de practică, pe care companiile postează gratuit anunțurile de recrutare.

Cererea depășește cu mult oferta, iar unele oferte, cu anumite abilități cerute, ce sunt mai specifice, sunt mai puțin populare printre tineri.

Partime.md a făcut un clasament al joburilor, după popularitate, ca indicator de bază servind numărul de aplicări la aceste joburi. Deci, să vedem care este clasamentul:

#10. Client misterios

Mergi în misiuni diferite, cum ar fi vizitarea unui local sau a unei bănci, iar apoi completezi o achetă, după felul cum ai fost deservit. Ești plătit per misiune. Dacă mergi într-un local, ai și bani pentru comandă.

 

#9. Graphic Designer

Sunt la mare căutare, chiar și în regim part-time de muncă. Multe companii au nevoie de câteva ori pe săptămână de un designer grafic, doar pentru câteva materiale promoționale. Învățând Adobe Illustrator sau Photoshop, tinerii își găsesc ușor un astfel de job.

#8. Traducător

Am avut oferte pentru traducători de limbi obișnuite pentru noi, ca rusa, engleza sau franceza, dar erau căutați și traducători din ebraică, olandeză sau arabă.

 

#7. Curier

Mulți tineri aplică pentru un astfel de job, pe care-l poți îndeplini în timpul tău liber după facultate.

#6. Tester la site-uri străine

A fost o singură ofertă de job part-time în calitate de tester, dar a luat foarte multe aplicări, atâtea câte nu iau joburi din categorii întregi, dat fiind lucrul interesant, care presupune a fi făcut. Sunt oferte relativ noi pe piața noastră a muncii și e ușor de primit multe aplicări.

#5. Promoteri

E una dintre cele mai ușoare oferte de job part-time. Lucrul presupune distribuirea de flyere pe străzi, de pliante în cutii poștale sau hostess în magazine.

#4. Operatori Call Center

Orarul flexibil oferit de multe call centere permite studenților, indiferent de ora la care termină perechile la universitate, să poată activa în domeniul dat. Mai multe oferte de job part-time sunt pentru cunoscătorii de limbi străine.

 

#3. Promovare online

Instrumentele de programare în timp a postărilor pe rețelele de socializare, de rulare continuă a anunțurilor pe Google permit desfășurarea activității de promovare online a unei companii în orice parte a zilei, lucrând la oficiu sau acasă. Este convenabil și pentru companii, și pentru angajați. Asemenea joburi adună multe aplicări.

#2. Vânzător

Motorul fiecărei afaceri sunt vânzările și companiile caută mereu agenți de vânzări. Se oferă grafic de lucru part-time, flexibil, prin cumul sau remunerarea după rezultate, după numărul de clienți, după comision ș.a.m.d.. Mai puțin contează cum se aduce clientul. Odată ce vin bani în companie, angajatul are și el de câștigat.

 

#1. Lucru în oficiu, la PC

Cele mai populare oferte de job printre tineri sunt cele ce presupun lucrul la PC, într-un oficiu, cu diverse sarcini de lucru, mai ales pe timp de iarnă, când dorim cu toții să stăm undeva la cald.

Explicație

Dacă, de obicei, joburile part-time sunt asociate doar cu promoteri și lucrul la call center, atunci pe parcursul activității platformei, companiile au demonstrat că sunt și oferte interesante. Cineva caută colectori de creanțe, pentru recuperarea datoriilor, altcineva – psiholog, unele companii caută recruteri part-time, care la rândul lor să aducă oameni talentați în companie. Periodic, pe platformă sunt la mare căutare profesorii part-time de engleză, pentru centrele de limbi străine.

Anumite oferte de job part-time sunt mai mult pentru profesioniști, decât pentru tineri. Astfel, au fost căutați dezvoltatori part-time de jocuri pe Android, profesor de HTML & CSS, iar cunoscătorii de limbi ca germana sau olandeza erau invitați la Data Entry sau la Call Center.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente