Guvernul Emiratelor Arabe Unite a dispus înfiinţarea unui Minister al Fericirii, a anunţat premierul Mohammed bin Rashid Al Maktum, scrie Mediafax.

„Ministrul Fericirii va avea sarcina de a alinia politicile guvernamentale în sensul atingerii binelui social şi satisfacţiei”, a declarat premierul Emirarelor Arabe Unite.

În plus, Rashid Al Maktum a dispus crearea unui Minister al Toleranţei. „Toleranţa trebuie să devină o valoare fundamentală în Emiratele Arabe Unite”, a adăugat şeful Guvernului.

Rashid Al Maktum a făcut aceste declaraţii la finalul Summitului Global privind Guvernarea, explicând că decizia de creare a noilor ministere a fost aprobată de prinţul Mohammed bin Zayed Al Nahyan. „Guvernele trebuie să fie flexibile. Nu avem nevoie pur şi simplu de noi ministere, ci de noi ministere capabile să genereze schimbare”, a explicat premierul.

Pe lângă cele două ministere mai sus amintite, în Emiratele Arabe Unite va exista şi un Consiliu Naţional al Tinerilor, format dintr-o „elită de bărbaţi tineri şi femei tinere” care va oferi consultanţă Guvernului pe probleme legate de generaţia lor şi care va fi condus de o femeie-ministru în vârstă de 22 de ani. „Energia tinerilor va alimenta guvernul nostru pe viitor”, a subliniat şeicul Mohammed, care a mai spus: „Vrem un Guvern care să consolideze abilităţile oamenilor săi, pe lângă furnizarea de servicii, (…) un Guvern care să plaseze fericirea cetăţenilor în faţa tuturor priorităţilor sale”.