La 30 ianuarie, la București, la Absintherie Sixtina, a avut loc primul concurs de HomeBrewing din România, organizat de Asociația Berarilor Amatori. La concurs a participat și tânărul din Moldova, Kiril Zmurciuk, care produce berea Sunstone Alehouse la Chișinău.

În cadrul concursului, Kiril Zmurcik a participat ca bierar, dar a fost și în juriu la câteva categorii.

În concurs, Kiril a ocupat locul III la categoria American Ale Category, cu berea Calm Tide.

„Primul concurs de HomeBrewing în România a fost un eveniment extraordinar. Au participat berari amatori cu beri foarte bune și a avut loc un schimb de experiență foarte calitativ” spune Kiril pentru echipa #diez.

Întreaga listă de câștigători o vedeți aici: HomeBrew România 2016

 

Diploma lui Kiril din concurs PC: Kiril Zmurciuk

Diploma lui Kiril din concurs PC: Kiril Zmurciuk

Despre Berea lui Kiril care a luat premiu

„Sunstone Calm Tide – neobișnuit, în opinia mea, galben pentru American Pale ALE, până atunci aproape tot ce am încercat a fost portocaliu închis. Gustul este ușor acru, nu prea amar. Rezultatul: un pic de gust neobișnuit, aromă și culoare pentru un APA”, spune Alexey Loginov, membru al grupului Bere Moldova.

 

Calm Tide de la Sunstone Alehouse

Ce este un concurs de HomeBrewing?

La concurs sunt eligibile doar berile fabricate în regim casnic. Nu sunt acceptate beri produse în fabrici de bere sau la prepararea cărora s-au folosit echipamente comerciale.

Pentru fiecare bere înscrisă în concurs concurentul a trebuit să pună la dispoziție două sticle de 0,5 L sau trei sticle de 0,33 L. Sticlele trebuie sa fie obișnuite, maro sau verzi și fără semne distinctive.

Vor fi sticle fără etichete și fără însemnări pe capace. Fiecare sticlă va fi însoțită de o hârtie prinsă cu elastic ce va conține numele participantului, localitatea participantului, țara, numele și tipul berii precum și detalii despre tehnologia folosită și echipament.

 

Berea Calm Tine cu care Kiril a obținut premiul

Berea Calm Tine cu care Kiril a obținut premiul