Parcarea din incinta Aeroportului din Chișinău a devenit cu plată. Iată care sunt tarifele

04_news_19.01.2016
Foto: Photo Credit: Aeroport Chișinău

După o perioadă de nouă luni de testare a sistemului automatizat, serviciile parcării multietajate din incinta Aeroportului Internațional Chișinău au devenit cu plată începând cu data de 19 ianuarie. Astfel, șoferii nu vor achita doar pentru primele 15 minute de parcare. Ulterior, vor achita câte 10 lei pentru o oră.

Tariful de 10 lei per oră este valabil doar în cazul primelor nouă ore de parcare. Ulterior, șoferii vor scoate din buzunar câte o sută de lei pentru staționarea de la 10 până la 24 de ore. Dacă aceștia vor dori să-și lase mașinile parcate pe șapte zile, vor fi nevoiți să achite 700 de lei pentru toată perioada de staționare a automobilului.

Reamintim că noua parcare construită pe teritoriul Aeroportului din Chișinău a fost dată în exploatare la data de 17 mai 2015. Aceasta a fost proiectată pentru 800 de mașini și este una dintre cele mai mari parcări din țară. Construcția are patru niveluri și corespunde celor mai înalte standarde de calitate și confort. Parcarea este dotată cu ascensoare pentru transportul pasagerilor și mărfurilor, precum și cu rampe între niveluri pentru accesul pasagerilor și autovehiculelor.

Pilonii și bordurile sunt izolate cu colțare reflectorizante de cauciuc pentru a evita deteriorarea mașinilor, iar pentru a asigura șoferilor un grad sporit de comoditate, nivelurile parcării au fost vopsite în diferite culori. Totodată, parcarea a fost dotată cu panouri electronice de informare, un sistem performant de monitorizare video, precum și alte echipamente necesare care corespund standardelor europene.

Noua parcare modernă face parte din planul amplu de modernizare și dezvoltare a Aeroportului Internațional Chișinău, realizat în prezent de compania „Avia Invest” care a devenit administrator al aeroportului în anul 2013.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente