Doi moldoveni au încercat să zboare la Dublin cu peste 2.000 pachete de țigări în bagaje

bc95f830fd57dd0193ec5e0523b7e9d1
Foto: Peste 44 mii țigarete cu destinația finală Dublin Photo Credit: Border.gov.md

Astăzi, pe pista de ieşire din ţară prin punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, au fost dejucate cu succes două tentative de trecere ilegală peste frontiera de stat a 44.400 ţigarete, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Astfel, acționând în baza analizei de risc, în cadrul controlului efectuat asupra pasagerilor şi bagajului cursei aeriene Chişinău – Frankfurt – Dublin, poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au redirecţionat doi moldoveni pe coridorul roşu de traversare, pentru verificări suplimentare. Rezultatul nu s-a lăsat mult aşteptat şi asta pentru că, în cadrul scanării cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, asupra bagajelor au apărut suspiciuni rezonabile, fiind depistate 2.200 de pachete de țigări, camuflate în bagajul de cală. Valoarea produselor de tutungerie pe piaţa europeană este estimată la circa nouă mii de euro.

În aceste condiţii, pentru contravenţia comisă, cetăţenii Republicii Moldova s-au ales cu câte un proces-verbal conform indicilor art. 287.al.10 – Cod Contravenţional al RM. Produsele de tutungerie au fost reținute în vederea confiscării, iar contravenienții au achitat amenzi în cuantum de 3.000 de lei fiecare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente