Apelul politicienilor către protestatari: Sturza, Leancă, Streleț, Dodon, Candu

новый коллаж
Foto: PC: colaj

După învestirea Guvernului și protestele din jurul Parlamentului, mai mulți politicieni au făcut declarații și au îndemnat lumea să protesteze pașnic.

Iurie Leancă

Liderul PPEM, Iurie Leancă, a făcut declarații de presă după ce Parlamentul a dat vot de încredere Guvernului Filip. Leancă a făcut un apel către cetățeni prin care îi roagă să nu recurgă la violenţe, pentru că „nici un sacrificiu uman nu justifică aceste confruntări posibile”.

Totodată, Leancă a declarat că partidul său merge în opoziție, dar va veni cu propuneri pentru Guvernul ales.

Valeriu Streleț

Valeriu Streleț a menționat acum câteva minute pe profilul său de pe o rețea de socializare că cei de la PD și aliații săi au ajuns prea departe în obsesia de acaparare totală a puterii, iar ceea ce au făcut astăzi este în afara regulilor democratice. Totodată, liberal-democratul conștientizează că devastarea clădirilor publice nu va aduce mai multă democrație, bunăstare și dreptate pentru cetățeni.

Fostul premier face un apel către cetățeni să protesteze pașnic, deoarece doar soluțiile pașnice vor redresa situația și-i vor pune la respect pe cei care nesocotesc voința cetățenilor.

Ion Sturza

Ion Sturza a declarat că oligarhii și-au consolidat poziția de capturare a statului moldovenesc. Acesta susține că avem o guvernare ilegală, născută prin fraudă și corupere. „Partenerii” au făcut o opțiune „geostrategică”, în detrimentul interesului oamenilor simpli. Sturza îndeamnă lumea la manifestație pașnică, democratică și legală prin calm și rațiune. De asemenea, acesta menționează că instituțiile statului sunt un bun al tuturor, iar polițiștii sunt frații și copiii noștri.

Igor Dodon

 

 

Posted by Igor Dodon on Wednesday, January 20, 2016

Andrian Candu

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat în direct la Radio Moldova că mâine va purta discuții cu liderii protestatarilor pentru a identifica soluții de depășire a situației create. Acesta a spus: „În seara asta am fost martorii unor provocări. Provocatorii sunt deja identificați. Sunt și victime cu leziuni ușoare. Organele de forță trebuie să-și facă datoria. Este foarte important să avem un comportament calm. Nu contează pe ce baricade sunt oamenii, chiar mâine o să lansăm invitații la dialog ca să găsim soluții și nu pentru un partid sau altul, ci pentru democrație. Încurajez cetățenii să aibă încredere în ziua de mâine și să trateze cu calm. Lucrurile vor intra în normal. E puțin timp, trebuie să ne mișcăm foarte repede pentru a recupera încrederea cetățenilor în statul de drept. Sunt sigur că lucrurile își vor găsi calea dialogului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente