Facebook lansează o campanie împotriva postărilor extremiste

facebook
Foto: PC: entrepreneur.com

Facebook a lansat o campanie la nivel european împotriva postărilor extremiste pe social media, după ce politicieni germani în special au exprimat preocupări asupra creșterii comentariilor xenofobe legate de un influx record de refugiați.

Inițiatorii campaniei pentru curaj civic online au promis peste 1 milion de euro pentru a sprijini organizații neguvernamentale în eforturile lor de a contracara mesajele rasiste și xenofobe, scrie AGERPRES cu referire la Reuters.

Sheryl Sandberg, directorul de operațiuni de la Facebook a declarat că discursul urii „nu își are locul în societatea noastră”, inclusiv pe internet. Regulile de bază Facebook interzic intimidarea, hărțuirea și limbajul amenințător, dar criticii afirmă că ele nu sunt impuse în mod corespunzător, notează Reuters.

Vineri, firma a anunțat că a angajat o unitate a editurii Bertelsmann pentru a monitoriza și șterge postările rasiste pe platforma sa în Germania. În noiembrie, procurori din Hamburg au lansat o anchetă vizând Facebook asupra unor suspiciuni că nu face suficient pentru a împiedica difuzarea discursului de ură.

Politicieni de top și celebrități germane și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu creșterea comentariilor anti-străini pe Facebook și alte social media, în timp ce țara se luptă pentru a face față unui val de noi migranți care au ajuns la 1,1 milioane numai anul trecut.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente