Zmeura de Aur 2016: „Cincizeci de umbre ale lui Grey”, nominalizat pentru cel mai prost film

trilogía-de-50-sombras-de-Grey-2
Foto: PC: soymoda.net

Filmul „Cincizeci de umbre ale lui Grey” a primit cele mai multe nominalizări – şase – la Zmeura de Aur, un trofeu care recompensează cele mai slabe filme şi performanţe actoriceşti ale anului.

Nominalizările pentru cea de-a 36-a ediţie a premiilor Zmeura de Aur au fost anunţate miercuri, la Los Angeles, cu o zi înainte de anunţarea nominalizărilor la Oscar, relatează Mediafax. Câştigătorii Zmeurei de Aur, un trofeu care se doreşte a fi un fel de antidot faţă de sezonul premiilor de la Hollywood, vor fi anunţaţi pe 27 februarie, cu o zi înainte de gala de decernare a Oscarurilor.

Actorul Jamie Dornan va concura la categoria „cel mai prost actor” pentru rolul din „Fifty Shades of Grey”, în care îl interpretează pe Christian Grey, un tânăr miliardar cu tendinţe sado-masochiste.

Și Dakota Johnson a fost nominalizată pentru rolul Anastacia Steele din același film, aceasta concurând pentru „cea mai proastă actriţă”, alături de Katherine Heigl („Home Sweet Hell”), Mila Kunis („Jupiter Ascending”), Jennifer Lopez („The Boy Next Door”) şi Gwyneth Paltrow („Mortdecai”).

Premiile Zmeura de Aur, care valorează fiecare doar câţiva dolari şi au formă de zmeură aurie, aşezată pe o rolă de film de 8 mm, au fost create în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca „antidot” la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul premiilor cinematografice, ce culminează în fiecare an cu gala premiilor Oscar.

Câştigătorii premiilor Zmeura de Aur sunt selectaţi de cei aproape 800 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation, care pot achiziţiona un statut de membru pentru a putea vota online pentru filmele nominalizate anual la aceste premii. Câştigătorii la opt din cele nouă categorii sunt votaţi de membri, iar la o nouă categorie, pentru cel mai prost cuplu/ distribuţie de pe marele ecran, câştigătorii sunt desemnaţi de cei peste 80.000 de votanţi de pe site-ul specializat în recenzii de film RottenTomatoes.com.

Premiaţii cu Zmeura de Aur vin rareori să îşi ridice premiile, o excepţie notabilă fiind Sandra Bullock, care a primit titlul de „cea mai proastă actriţă” în 2010, pentru „All About Steve”, cu o zi înainte de a câştiga premiul Oscar pentru „Povestea unui campion”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente