Idei ale susținătorilor lui Plahotniuc după discursurile rostite în Scuarul TNOB

tnob3
Foto: Susținătorii PD din TNOB

În Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet a fost organizată o acțiune de susținere a nominalizării lui Vlad Plahotniuc la fucția de prim-ministru al Republicii Moldova, unde a și fost expusă oficial candidatura PD.

Înainte ca să fie făcut oficial numele candidatului, reprezentanți din diferite raioane au ținut discursuri în susținerea lui Vlad Plahotniuc, propunându-i lui Nicolae Timofti să-l desemneze oficial la funcția de premier.

 

Susținătorii PD din TNOB
Susținătorii PD din TNOB

„Drumul nostru către Uniunea Europeană astăzi nu mai este atât de sigur. Criza politică a măcinat încrederea partenerilor noștri externi, iar blocajul în care se află instituțiile statului și lipsa unui Guvern funcțional au stopat, practic, reformele la care ne-am angajat și care sunt atât de necesare statului nostru.”

„Un astfel de Guvern poate fi instalat foarte rapid, cu un premier de la Partidul Democrat. Va fi un premier serios, pentru că democrații nu riscă să facă greșelile pe care le-au făcut alții, în trecut. Va fi un premier cu influență, pentru că țara noastră mică are probleme mari, iar ele pot fi rezolvate dacă vor fi aduse fonduri și dacă instituțiile vor începe a lucra eficient.”

 

Susținătorii PD din TNOB
Susținătorii PD din TNOB

„Pentru mine, faptul că premierul va fi desemnat de democrați este o garanție că noua majoritatea parlamentară va continua drumul nostru către UE, iar această garanție este extrem de importantă acum, când avem nevoie de fondurile pentru drumuri, spitale și școli pe care le ni le oferă gratis europenii, dar care stau blocate la graniță.”

„Cine știe, cu un premier nou, democrat, s-ar putea să ajungem să vedem cursul valutar stabilizat, lucru care se va întâmpla automat, cu stabilizarea situației politice. S-ar putea să vedem mai multe drumuri reparate în raioane. De îndată ce Moldova are premier și discuțiile cu europenii vor putea fi reluate. S-ar putea să vedem mai multă eficiență în lucru la instituții, dacă noul manager care va conduce Guvernul va ști să facă lucrurile să se miște.”

 

Susținătorii PD din TNOB
Susținătorii PD din TNOB

„Fac un apel către toți cei care au un cuvânt de spus pentru desemnarea premierului democrat – să nu se joace cu destinul țării. Noul Guvern poate să nu fie unul perfect, dar cu siguranță el este o soluție mai bună de o mie de ori decât sărăcia care va cuprinde țara, dacă se prelungește criza politică.”

Discursurile integrale le puteți vedea mai jos

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente