Salmonella – cauza intoxicării elevilor și profesorilor de la Liceul „Dante Alighieri”

media_145131711371571600
Foto: Photo Credit: virtualtur.md

Cei 33 de elevi şi profesori de la Liceul „Dante Alighieri” din capitală, care au sărbătorit Crăciunul pe stil nou într-un restaurant, au făcut intoxicaţie alimentară din cauza bacteriei salmonella, a anunţat astăzi Centrul de Sănătate Publică Chişinău.

Veronica Istrati, şefa serviciului de presă de la centrul nominalizat a specificat că, potrivit rezultatelor preliminare ale investigaţiilor de laborator, salmonella a fost depistată în carnea crudă de pasăre de la restaurant.

„Problema e în carnea procurată, nu în modul de preparare a ei. Actele de provenienţă a mărfii au arătat că bucăţile de carne au fost procurate din Piaţa Agroalimentară Centrală. Totodată, salmonella a fost depistată în analizele a 33 din cei 46 de elevi şi profesori, care au participat la banchet. 29 dintre cei 33 de pacienţi care au făcut toxiinfecţie alimentară au fost spitalizaţi, în prezent toţi fiind externaţi”.

La 24 decembrie anul trecut, 46 de elevi şi profesori de la Liceul Român-Italian „Dante Alighieri” din Chişinău au sărbătorit Crăciunul pe stil nou într-un restaurant de pe str. Bucuriei din capitală. Localul a fost închis pe durata investigaţiilor, iar directorul restaurantului ar putea fi amendat cu până la 10 mii de lei, pentru încălcări privind siguranţa alimentară publică. Totodată, Procuratura a iniţiat pe acest caz un dosar penal.

În anul 2013, un bărbat a decedat din cauza unei intoxicaţii alimentare, după ce a mâncat la un alt restaurant din Chişinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente