Usatîi despre cei 14 deputați care s-au retras din PCRM: „Plecarea a fost coordonată cu Voronin”

1934825_904545869598427_6615512529122168876_n
Foto: Photo Credit: Усатый Ренато / Facebook

Renato Usatîi a comentat pe pagina sa de Facebook de ce a fost scindată fracțiunea PCRM. Edilul municipiului Bălți și liderul Partidului Nostru consideră că deputații care au părăsit fracțiunea PCRM vor vota pentru premierul lui Plahotniuc.

„Toți discută transferul grupului de deputați dintr-un buzunar al lui Plahotniuc în altul și anunțarea formării „platformei social-democratice”. „Pentru Moldova” sau „Pentru reforme”, parcă asta este denumirea de lucru”, a anunțat pe rețelele de socializare Renato Usatîi, comentând plecarea a 14 deputați din fracțiunea PCRM.

„Nimeni nu mai are dubii: cu cât mai multe „persoane de onestitate deosebită” într-o bandă, cu atât mai patetic va fi denumită. În general, este clar că problema alegerii premierului (și a Președintelui, din câte se vede) este soluționată, însă mulți nu pot înțelege la ce bun a fost nevoie de scindarea acestei fracțiuni de lachei. Am spus încă vinerea mai trecută, în cadrul unui club de presă, că în cazul în care Plahotniuc nu va soluționa problema cu votarea întregii fracțiuni a PLDM, atunci o parte a fracțiunii PCRM îl va părăsi pe Voronin. Apropo, oricât de mult s-ar văicări astăzi Vladimir Nicolaevici, eu știu că toate aceste lucruri au fost coordonate cu el.

Mai mult, în ajun, Plahotniuc a anunțat pe Facebook că a discutat despre criza politică cu partenerii externi, care, din câte se cunoaște, au o atitudine oarecum disprețuitoare față de denumirea comunistă a PCRM. Pentru confortul „partenerilor”, s-a decis redenumirea unui grup din fracțiune într-o platformă social-democrată, care și va vota pentru premierul lui Plahotniuc. Și lui nenea Mișa votarea nu-i va provoca un dezgust atât de mare. Altfel, va ajunge și el în opoziție”, a mai specificat liderul Partidului Nostru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente