(foto) Cum a fost văzut Crăciunul la cel mai de sărbătoare Yardsale din țară

IMG_0311g
Foto: PC: #diez.md

Atmosferă de Crăciun, cântece de sărbătoare, decorații, brazi și numai voie bună. Acesta a fost decorul în ansamblu, la Yardsale-ul de iarnă 2015, desfășurat sâmbăta și duminica trecută.

Chiar de la intrare voluntarii de la Centrul de dezvoltare în sănătate îndemnau oamenii să ofere un prânz cald bolnavilor de tuberculoză. Dacă cumperi un măr, cei 20 de lei vor fi valorificați într-o mâncare caldă. De asemenea, doritorii ar putea să lase și haine sau alte obiecte de primă necesitate pentru bolnavi. La Yardsale voluntarii centrului sunt la prima ediție. Aceștia susțin că oamenii au fost foarte receptivi în prima zi. Toți doresc să avem un Chișinău sănătos.

 

Merele vândute contra unui prânz cald
Merele vândute contra unui prânz cald
Decorații de la târg

Ecaterina Lotoțcaia participă la asemenea târguri de câțiva ani. Ea confecționează brățări din piele. Toată familia o ajută atunci când trebuie să se pregătească pentru târg. Femeia susține că în acest an timpul este foarte blând și ar fi binevenit ca Yardsale-ul să fie organizat în locuri publice mai populare. Prima zi de târg a fost una de succes. Femeia a reușit să vândă mai multe brățări și a făcut cunoștință cu mulți oameni.

 

Ecaterina Lotoțcaia, meșter popular 
confecții hand made
abțibilduri

Cărți, haine, decorații, dulciuri, bijuterii, suvenire, jucării, viniluri, casete video și lista poate continua. Mai mulți participanți spun că prima zi de târg a fost una reușită. Totuși, sunt și comercianți care au venit tocmai duminică. De exemplu, cofetarii de la Shaboo susțin că ieri au gătit toată ziua și s-au pregătit pentru astăzi. Au venit la târg cu cele mai colorate și gustoase dulciuri.

 

Dulciurile de la Shaboo
Dulciurile de la Shaboo
Confecții hand made
Confecții hand made
Confecții hand made
Confecții hand made

De la târg nu au putut lipsi mai multe organizații și asociații obștești care au drept scop acumularea de fonduri, mai ales în apropierea sărbătorilor, când putem să dăruim lumină. De exemplu, tânăra Nura, de 13 ani, vindea felicitările și jucăriile confecționate de copii de la orfelinat. Banii acumulați vor fi folosiți pentru organizarea sărbătorilor de iarnă.

 

Jucării și felicitări confecționate de copii de la orfelina

Oaspeții celui mai mare Yardsale al anului au putut veni cu întreaga familie. În timp ce părinții puteau face cumpărături, copiii se jucau în locurile special amenajate. De asemenea, puteau face fotografii lângă decorațiunile de sărbătoare.

Anul acesta, Yardsale-ul a fost organizat în cadrul unui centru comercial din țară. Între orele 13.00 și 19.00 tarabele au fost amenajate până la ultimul cumpărător.

 

Loc special amenajat pentru părinții care au venit cu copii
Confecții hand made
Confecții hand made
Decorații
Decorații
Confecții hande made
Cărți expuse vânzării 
Confecții hande made
Confecții hande made
Haine
Decorații expuse vânzării
Loc pentru fotografiat
Desenele copiilor bolnavi de leucemie, loc pentru donații
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente