Debate Academy speră să atragă mai mulți tineri după ce a devenit „Cel mai bun proiect al anului 2015”

debate2
Foto: Debate Academy

În cadrul Festivalului Voluntarilor care s-a desfășurat duminică, 6 decembrie, cel mai bun proiect din mediul urban a fost desemnat Debate Academy.

Debate Academy este mândră să primească un premiu dublu cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului la Festivalul Voluntarilor, atât pentru Cel mai bun proiect de voluntariat în mediul urban al anului 2015, cât și pentru decernarea membrului fondator, Armașu Iustina, cu titlul de Ambasador al Voluntariatului anului 2015.

 

Iustina Armașu
Iustina Armașu

De la lansarea pe 10 mai 2015, visul membrilor fondatori de a promova dezbaterile și de a le transforma într-una dintre manifestațiile civice ale tineretului din Chișinău s-a realizat printr-un succes rapid, numerele vorbind de la sine.

Cu peste 300 de aplicanți, două cursuri de dezbateri, un curs de mentorat, două turnee organizate la nivel local, cinci traininguri de dezvoltare interpersonală, dezbateri organizate în fiecare săptămână și reprezentarea Republicii Moldova la trei competiții internaționale, tinerii debateri au demonstrat că efortul și dedicația pot împlini un vis, care, anterior, părea irealizabil. Astfel, practica dezbaterilor a devenit o metodă de dezvoltare a gândirii critice, a calităților oratorice și a implicării civice. Totodată, această formă de jocuri intelectuale reprezintă un mod de a aduce impact în societate prin abordarea temelor actuale, care permit formarea opiniilor bine argumentate și dezvăluie perspective duble asupra problemelor comunității.

 

Debate Academy
Debate Academy

Odată cu un nou premiu, Debate Academy tinde la mai mult. Responsabilitatea unei calități ale cursurilor, realizarea coeziunii între cluburile de dezbateri existente și construirea unei reputații favorabile pe scena internațională a dezbaterilor academice devin scopurile principale ale organizației. Spune „DA” Dezbaterilor alături de cel mai bun proiect al anului 2015!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente