Fără patinoar în PMAN în această iarnă. Platforma DA nu renunță la proteste în perioada sărbătorilor

cort
Foto: Platforma DA a refuzat propunerea primăriei de a stopa protestele în perioada sărbătorilor de iarnă

Liderii Platformei Demnitate și Adevăr au expediat o scrisoare Primăriei Municipiul Chișinău în care au declarat că nu vor pleca din Piața Marii Adunări Naționale pe perioada sărbătorilor de iarnă și nu vor accepta instalarea unui patinoar.

Primăria a propus membrilor Platformei DA să-și suspendeze protestele pentru perioada sărbătorilor de iarnă, la care Platforma a venit cu un răspuns oficial, scrie Unimedia.

„Suntem de acord că sărbătorile de iarnă au o semnificație, fiind așteptate de către cetățeni și, în special, de copii. Aceștia nu poartă nicio vină pentru furtul miliardului, justiția captivă și situația gravă din țară. În acest context, pentru a organiza o atmosferă a sărbătorilor de iarnă, vom instala un brad în centrul Orășelului Demnității și Adevărului, iar reorganizarea și sistematizarea acestuia, în vederea utilizării lui ca centru de implementare a dezideratelor populare va permite amenajarea dinspre strada Bănulescu-Bodoni a unui spațiu pentru agrementul copiilor, cu instalarea unor căsuțe de fotografii, trenuleț pentru copii. Organizarea acestui orășel rămâne în mod firesc la competența Primăriei”, se spune în scrisoarea oficială expediată Primăriei.

„În ce privește amenajarea patinoarului în PMAN, considerăm acest lucru inacceptabil, dat fiind faptul că acesta ar putea periclita acțiunile de protest de amploare pe care le preconizăm la momentul oportun. De asemenea, Municipiul dispune de o asemenea locație în sectorul Buiucani și poate fi utilizat inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă. Insistența beneficiarului instalației de patinaj din centrul Chișinăului, care este afiliat Partidului Liberal, beneficiar a sute de mijloace de transport rutier, o considerăm inoportună și o calificăm ca o ingerință gravă în actul protestatar, intră într-un pronunțat conflict de interese, de depășire a atribuțiilor de serviciu, de folosire a pârghiilor administrative în interes propriu”, se mai specifică în scrisoarea de răspuns.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente