Am putea rămâne fără iarmarocul și fără patinoarul din centrul Chișinăului în acest an

DSC_566111
Foto: Photo Credit: #diez

Chişinăuienii, dar şi oaspeţii Capitalei ar putea rămâne anul acesta fără tradiţionalul iarmaroc şi fără patinoarul din centrul oraşului. Autorităţile susţin că în condiţiile în care protestatarii nu vor pleca din Piaţa Marii Adunări Naţionale, va fi imposibil de amplasat tarabe temporare sau alte tipuri de distracţii, scrie IPN.

Viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, a declarat la şedinţa de luni a Primăriei, că cel mai probabil, tradiţionalele iarmaroace vor fi organizate doar în sectoare. Totuşi, potrivit lui, dacă vor exista cereri din partea agenţilor economici, un târg ar putea fi organizat şi în centrul Chișinăului. Cel mai probabil, acesta va fi amplasat pe strada pietonală.

Cât ţine de patinoarul care este amplasat în PMAN deja mai mulţi ani la rând, acesta va fi doar în cazul în care va fi eliberată Piaţa de către manifestanţi. Viceprimarul a explicat că acest tip de distracţie necesită spaţiu mai mare şi în condiţiile în care în PMAN sunt corturile protestatarilor, patinoarul nu poate fi adus.

Nistor Grozavu a menţionat că o decizie în acest sens urmează a fi anunţată ulterior.

Patinoarul în aer liber din centrul Capitalei își începea de obicei activitatea la începutul lunii decembrie și activa până la sfârșitul lunii martie, în regim non-stop.

Orice doritor sau amator de patinaj poate patina direct în piața principală a țării, pentru această activitate urmând să scoată din buzunar 60 de lei pentru o tură de 45 de minute. Patinoarul se întindea pe o suprafață de 30 pe 40 de metri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente