(foto) Cei mai buni absolvenți ai programelor de schimb în SUA în 2015

alumnicollage
Foto: Cel mai buni absolvenți ai anului 2015

Anual, absolvenții programelor de schimb ale Guvernului SUA se întâlnesc la ”Congresul Absolvenților” pentru a face schimb de practici bune și experiențe, să comunice cu diferiți invitați și experți, să contribuie la tema propusă. De această dată, evenimentul are tema „U.S. Alumni pentru consolidarea socială” ce s-a desfășurat pe 5 decembrie 2015, în cadrul Radisson Blu Convention Center.

Ce ne solidarizează?  Unde ne mândrim cu naționalitatea noastră? Când acționăm ca un popor unit? Cum ne consolidăm și promovăm ca națiune? De ce uneori expresia „ești un moldovean” sună insultător?

În cadrul celei de-a XIII-a ediție a Congresului Absolvenților am căutat răspunsuri la întrebările de mai sus discutând cu membri activi ai comunității de absolvenți ai programelor americane și europene, lideri de ONG-uri, bloggeri, profesioniști din domeniile evenimentului. Au fost prezentate și abordate metodele de consolidare socială în domeniile: Agricultură, economie și antreprenoriat; Drepturile Omului și Non-discriminare; Educație, Voluntariat, Social și cultură; Media, Social Media, Blogging. Invitații și vorbitorii sunt activi membri ai comunității de absolvenți ai programelor americane și europene, lideri de ONG-uri, bloggeri, profesioniști din domeniile evenimentului.

 

PC: Cornelia Călin

„Consolidarea socială” este apropiată activității ADC și a comunității absolvenților. Admirăm solidaritatea, patriotismul și respectul cetățenilor unul față de altul în alte țări. Vrem și acasă, în Moldova, să sărbătorim diversitatea, să respectăm diferențele, să ne solidarizăm pentru o mai bună înțelegere reciprocă pentru promovarea mesajelor pozitive în societate.

Considerăm că practicile bune merită a fi apreciate și multiplicate. Tradițional, la Congresul Absolvenților are loc premierea celor mai activi absolvenți, care au contribuit la dezvoltarea comunităților prin proiecte și acțiuni de succes.

Cei mai buni absolvenți ai anului 2013 îi vedeți aici: Best Alumni 2013

Cei mai buni absolvenți ai anului 2014 îi vedeți aici: Best Alumni 2014

Titlul „Cel mai bun absolvent al anului 2015” a fost acordat următoarelor absolvente:

Ana Indoitu

 

Ana Indoitu PC: AllFun

Ana Indoitu: absolventa  programului FLEX’11, pentru promovarea valorilor și bunelor practici ale programelor de schimb;

Maria Furdui

 

Maria Furdui

Maria Furdui: absolventa programului Community Connections’12, pentru promovarea dialogului și legăturilor interetnice prietenoase  în Moldova;

Tatiana Pantilei

 

Tatiana Pantelei

Tatiana Pantilei: pentru inițierea unui dialog politic și social la nivel local;

Liliana Simco

 

Liliana Simco

Liliana Simco: absolventa programului FLEX’13 pentru diseminarea bunelor practice ale programelor de schimb.

ADC vine către comunitatea absolvenților cu îndemnul de a valorifica ceea putem noi, cetățenii activi, să facem pentru țară – pentru ca societatea noastră sa fie unită – et pluribum unum!

În acest an Asociația absolvenților programelor de schimb ale Guvernului SUA, ADC împlinește 5 ani de la înregistrare, timp în care am reușit să implementăm nenumărate proiecte de impact social  precum: „Wave Week Moldova”, „Odyssey of the Mind”, „EcoMania”, „Bright Ideas @ Work”, etc și să susținem comunitatea absolvenților în implementarea inițiativelor acestora.

Asociația pentru Dezvoltare Creativă (ADC) reprezintă și promovează activitatea comunității de absolvenți ai programelor de schimb ale guvernului SUA ce numără la moment peste 4000 de membri de diferite vârste, profesii și domenii. ADC oferă asistență pentru comunitatea de Absolvenți de a pune în aplicare ideile lor în comunitățile din Republica Moldova și de a-și răspândi experiența dobândită în timpul programelor de schimb.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente