(foto) Un tânăr pregătește în fiecare dimineață dejunuri simetrice pentru prietenul său

symmetry-breakfast-food-photography-michael-zee-88__700
Foto: Photo Credit: symmetrybreakfast.com

Nu se cunoaște totuși dacă dragostea trece prin stomac sau nu, dar cu desăvârșire este plăcut să primești din partea persoanei iubite în fiecare dimineață un mic dejun apetisant. Proiectul fotografic prezentat mai jos a început foarte întâmplător, atunci când un tânăr, Michael Zeel, a făcut un mic dejun perfect simetric pentru iubitul său.

Într-o zi de primăvară însorită din 2014, Michael Zee a făcut micul dejun pentru prietenul său Mark van Beek, ce conținea un suc, omletă, avocado, salam și fructe, a observat însă că era perfect simetric. Atunci când Michael a postat pe Instagram fotografia simetrică cu micul dejun pe care îl realizează pentru prietenul său, și-a dat seama de fascinația oamenilor pentru un mic dejun apetisant.

 

Mark van Beek, stînga,  și Michael Zee. Photo Credit: Suki Dhanda pentru The Guardian
Mark van Beek, stînga, și Michael Zee. Photo Credit: Suki Dhanda pentru The Guardian

„Oamenii se întreabă dacă eu sunt nebun sau obsesiv”, spune Zee, dar aceasta este o declarație de dragoste, într-adevăr. Sunt dedicat – atât micului dejun, cât și lui Mark. Proiectul va avea o continuitate și în lumea reală – va pregăti dejunuri simetrice pentru un local din Londra, iar următorul pas va fi scrierea unei cărți de bucate.

Când vine vorba de micul dejun, rolurile cuplului sunt clar definite: bucătarul este Zee, iar Van Beek, care este un designer, mănâncă. „Mă trezesc, într-adevăr, foarte devreme”, spune Zee. „Dacă am de gătit ceva ce durează mai mult de 30 de minute, cum ar fi aluatul, o fac cu o noapte înainte. De când a început acest proiect fotografic, el nu a ratat nicio zi din an.”

În decurs de doi ani, Michael a reușit să adune pe contul său de Instagram @symmetrybreakfast 750 de fotografii și aproape jumătate de milion de followeri.

Până și în prezent, cei doi au rămas în anonimat, iar followerii lor presupun că acest cont de Instagram este întreținut de o femeie. Zee, care a studiat fotografia timp de cinci ani, cercetează tradițiile ce țin de dejun la nivel mondial pentru a găsi idei noi. Împreună, el și van Beek, au mâncat chifle vietnameze, dulciuri indiene și rösti prăjite. În mod inevitabil, acesta a fost abordat de branduri mari, de la Nespresso la Birdseye, dar Zee spune că va colabora doar cu întreprinderile mici.

Instagram este plin cu imagini ce conțin mâncare, însă de ce crede că proiectul lor iese în evidență? „Cred că oamenilor le place pentru că propriile lor mici dejunuri sunt plictisitoare”, spune Zee. „În fiecare zi au terci de ovăz. Oamenii spun că iubesc micul dejun, dar sunt gata să facă un efort doar în weekend. Sper că vom putea să-i inspirăm.”

Pentru toți cei pasionați de Instagram și fotografie, dar și pentru cei care au încercat măcar o dată să facă fotografii cu mâncare, imaginile de mai jos sunt pentru inspirație!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente