Sezonul de toamnă: 10 cele mai Pokerface întrebări de la etapa a VI-a de Ce? Unde? Când?

cupa1
Foto: Câștigătorii cupei, echipa Pokerface PC: Ирина Шихова

Duminică, 22 noiembrie, a avut loc cea de-a șasea etapă din cel de-al XXVIII-lea Campionat de Ce? Unde? Când?. Pentru a vă testa cunoștințele, echipa #diez a selectat 10 cele mai interesante întrebări de la această etapă.

*Pentru a vedea răspunsul corect, selectați spațiul de după Răspuns.

#1.  De-a lungul anilor, în forurile imperiale din Roma se acumulau bucăți și rămășițe ale statuilor antice. La ordinul papei Sixtus al V-lea, aceste resturi de piatră au fost transportate în raionul Testaccio și aruncate într-o grămadă, care, cu timpul, devenea din ce în ce mai mare. Ce, conform glumelor cetățenilor romani, a apărut în acest loc?

Răspuns: a opta colină a Romei 

#2. Echipa Bayer din Germania are multe porecle, una dintre care este cea mai jignitoare. Ea face aluzie la faptul că Bayer nu a fost niciodată și nu va fi campioana Germaniei. Dar care este porecla?

Răspuns: Neverkusen 

#3. George Washington a fost o fire sedentară şi nu-i plăcea să plece departe de casă, ca să nu piardă din vedere afacerile de pe plantaţia proprie. Răspundeţi, ce a apărut în SUA graţie acestei trăsături de caracter a preşedintelui?

Răspuns: Capitala la Washington DC 

#4. În filmul „Frate” apărut în anul 1997, protagonistul se numește Danila. Numele a fost ales nu la întâmplare, ci intenționat. După ce săvârșește un omor, Danila încearcă să se justifice, la care un alt personaj îi răspunde cu o expresie biblică legată de numele lui. Această expresie a fost modificată de Grigore Vieru și a devenit cunoscută grație unei piese de Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Reproduceți expresia modificată din patru cuvinte.

Răspuns: Eminescu să ne judece 

#5. Contrar cazurilor anecdotice, studiile epidemiologice arată că utilizarea LUI corelează cu un indice corporal de masă mai mic. Locuitorii Bhutanului îl folosesc tradițional ca nutreț, considerând că EL ajută la îngrășarea rapidă a porcilor, iar autoritățile au început lupta cu el doar după ce locuitorii Bhutanului au fost familiarizați cu media vestică. Ce este EL?

Răspuns: Cannabisul 

#6. Atenție, în întrebare sunt înlocuiri. În anul 1958 EA a luat cel de-al doilea premiu „Hans Christian Andersen” pentru „X”. Nu vă întrebăm cine a fost EA, vă rugăm să numiți formația care a evaluat în anul 2001 la încălzire în cadrul concertelor HIM și Roxette în turneul lor în Europa de nord.

Răspuns: The Rasmus

#7.  Swahili este limba națională a patru state: Tanzania, Kenya, Uganda și Republica Democratică Congo și, de asemenea, limbă comună pentru multe state din sudul Africii. O expresie ce poate fi tradusă ca „fără griji” dintr-un film popular ne-ar face să credem că Swahili este limbă comună inclusiv și pentru tărâmul fictiv Pride Lands. Scrieți prin două cuvinte această expresie în limba Swahili.

Răspuns: Hakunna Matata

#8. Conform articolului wikipedia, la câțiva ani după ce în 1797 a primit-o cadou pe EA, Șahul persan Fath Ali și-a adăugat la titlu sintagma „Cel mai Formidabil Domn și Stăpân al EI”. Un alt articol wikipedia spune că aproximativ o pătrime din cei care au contribuit la crearea EI sunt decedați. Scrieți, cu două cuvinte, ce este EA.

Răspuns: Enciclopedia Britannica 

#9.  Într-una din cărțile sale, Bill Bryson descrie o biserică veche, care pare să se scufunde în pământurile din jur, ca o greutate pe o pernuță. Luând în considerație vârsta bisericii, autorul estimează că acest fapt se datorează a circa zeci de mii de… ce?

Răspuns: morminte

#10. Text: URSA

De parcă aluzia nu ar fi fost deja evidentă, autorul a propus un titlu alternativ pentru ediția franceză a cărții sale – titlu, al cărui abreviere o aveți în față. Sub ce nume cunoaștem noi această carte?

Răspuns: Ferma Animalelor 

Înregistrările pentru Maraton încă sunt în toi. Vă puteți înregistra echipa aici: Maraton CUC toamna 2015.

Iar întreg pachetul de întrebări puteți să-l vedeți aici: Pokerface, Flomaster Yoda, Brainstorm, O.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente