(foto) Startup Weekend Moldova 2015 și-a anunțat câștigătorii. Ce idei au fost premiate

cistigatorii
Foto: PC:Startup Weekend Moldova, Echipa Planbox

Cea de-a șaptea ediție a StartUp Weekend Moldova a ajuns la sfârșit, iar juriul a ales trei cele mai bune și inovative idei dintre cele 15 asupra cărora s-a lucrat non-stop mai mult de 48 de ore. Astfel, învingătorii vor avea posibilitatea de a continua să realizeze ideile sale.

Toate proiectele învingătoare de la Startup Weekend Moldova vor fi înscrise la Global Startup Battle, alături de alte proiecte din peste 250 de orașe din întreaga lume. De asemenea, toate trei echipe au primit câte un certificat din partea Microsoft.

Iată care sunt câștigătorii StartUp Weekend Moldova 2015:

Locul I – Echipa PlanBox

 

PC:Startup Weekend Moldova

Locul I – Echipa PlanBox, care a elaborat un instrument de management al activității în domeniul social media care unește marketerii, clienții și account managerii.

Echipa PlanBox a primit un premiu de 20.000 lei + dispozitive şi servicii Orange de ultimă oră, care îi vor ajuta pe viitor să-şi dezvolte afacerea (un modem 4G și trei luni internet nelimitat gratuit) + 3000 $ US buget de publicitate de la Simpals + medalie de la Google și participarea la Global Startup Battle + un premiu mare în valoare de 500 de dolari, necesari promovării produsului prin intermediul marketingului digital de la Granat.

Microsoft a acordat echipei un abonament BizSpark. Programul BizSpark reprezintă un abonament pentru startup-uri pentru o perioadă de 3 ani și include licențe pentru majoritatea produselor Microsoft, dar și drepturi de utilizare a cloud-ului public Microsoft Azure, beneficii care pot ajunge până la 100 mii USD anual per echipă.

Premiul special Startup Weekend Moldova 2015 pentru echipa Planbox prevede participarea echipei selectate conform deciziei Juriului în Programul Product BootCamp desfășurat de Acceleratorul de afaceri Spherik, Cluj, România. Premiul include asigurarea tuturor cheltuielilor aferente călătoriei, alimentării, cazării, taxei de participare în program și activităților dedicate dezvoltării personale și profesionale.

Programul va oferi participanților posibilitatea de a obține know-how-ul necesar pentru parcurgerea drumului de la o idee la un produs

Product BootCamp se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 16 Decembrie 2015, la Cluj şi va fi dedicat creării unor produse viabile. Echipele vor fi ajutate să dezvolte produse pe care consumatorii le doresc și care, mai presus de orice, soluționează o problemă sau răspund unei necesități.

Participanții vor lucra pentru a analiza produsele și relevanța acestora pe piață, pentru a stabili criteriile pentru un Produs Minim Viabil și pentru a crea un plan de dezvoltare a produsului. Programul va fi moderat de unul dintre mentorii Spherik care deține o experiență impresionantă în domeniul creării produselor importante pentru piața globală și obținerii finanțării pentru startupuri. Mai multe detalii despre Product BootCamp aici.

Locul II – Echipa The Vault

 

PC:Startup Weekend Moldova

Locul II – Echipa The Vault, care a creat un instrument dedicat iubitorilor de călătorii, care oferă acestora posibilitatea de a cumpăra diverse obiecte unice din călătorii – de exemplu cărți antice, tot ce este necesar pentru a asocia călătoriile cu amintiri memorabile.

Echipa a primit un premiu de 15.000 lei + dispozitive şi servicii Orange de ultimă oră, care îi vor ajuta pe viitor să-şi dezvolte afacerea (un modem 4G și trei luni internet nelimitat gratuit) + 2000 $ US buget de publicitate de la Simpals.

Microsoft i-a oferit echipei un Abonament BizSpark.

Locul III – Echipa TroppUs

 

PC:Startup Weekend Moldova

Locul III – Echipa TroppUs, care a bucurat juriul cu un widget instalat în browser, care facilitează comunicarea cu clienții.

Echipa a primit un premiu de 10.000 lei + echipament pentru acces la internet 4G și servicii internet pentru trei luni de la Orange (un modem 4G și trei luni internet nelimitat gratuit) + 1000 $ US buget de publicitate de la Simpals. Microsoft i-a oferit echipei un Abonament BizSpark.

 Simpatia publicului – Second Change

Simpatia publicului a fost oferită echipei Second Change, o echipă care a creat un proiect prin care poți susține un startup prin punerea diverselor lucruri în vânzare, pentru ca banii obținuți să fie alocați pentru susținerea startup-ului preferat.

 

PC:Startup Weekend Moldova

De asemenea, agenția digitală „Granat” va oferi un premiu mare în valoare de 500 de dolari, necesari promovării produsului prin intermediul marketingului digital. Acest premiu a mers către echipa Prism.

Juriul l-a menționat pe Dorin Luca, Vault, ca fiind cel mai bun prezentator. Aureliu Galașanu, iInviter, a fost menționat ca cel mai bun designer grafic. Cel mai bun developer a fost numit Vlad Drahnea, Lockstache. Cel mai bun hustler a fost numit Daniel Bîlici, Prism. Un premiu special Bispark a mers spre echipa Prism.

Un premiul special a fost oferit echipei Build My Stuff de către omul de afaceri Ion Sturza. Fostul prim-ministru al Republicii Moldova va fi mentorul echipei Build My Stuff şi va ghida membrii acesteia spre dezvoltarea cu succes al produsului. Build My Stuff își propune să dezvolte un instrument destinat domeniului construcțiilor care va permite utilizatorilor să urmărească în timp real etapele de construcție a unui imobil și materialele utilizate.

Pentru imagini şi secvenţe video din cadrul evenimentului, accesaţi pagina oficială Startup Weekend Moldova pe Facebook.

Startup Weekend Moldova este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului de Dezvoltare a Centrului de Excelență în Domeniul TIC, în parteneriat cu Orange Moldova, Simpals ș.a.

Adrian Alîmov

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente