(doc) Studenții de la UTM au decis! Viorel Bostan este noul Rector al Universității

rector2
Foto: Photo Credit: Captură Video / Youtube

Astăzi, 12 noiembrie, a fost ales un nou Rector al Universității Tehnice a Moldovei. La concurs au fost înscriși trei candidați – Viorel Bostan, Veaceslav Bârdan și Vasile Mamaliga. Astfel, cu trei sferturi din voturile comisiei, rector pentru următorii cinci ani a fost desemnat Viorel Bostan, care este și fiul fostului rector al Universității Tehnice, Ion Bostan. Informația a fost confirmată de către proaspătul rector pentru echipa #diez.

Rectorul UTM a fost ales de Adunarea generală a personalului titular ştiinţifico-didactic, ştiinţific şi didactic, şi a reprezentanţilor studenţilor în Senat şi în Consiliile facultăţilor. Potrivit regulamentului, la concurs se pot înscrie candidaţii care deţin titluri ştiinţifice şi/sau ştiinţifico-didactice, şi au experienţă de cel puţin cinci ani în învăţământul superior şi cercetare.

Vezi mai jos „Planul managerial al candidatului la funcția de Rector al Universității Tehnice a Moldovei – Viorel Bostan”:

 

În 2015, Universitatea Tehnică a Moldovei este structurată în nouă facultăţi cu 46 de catedre şi departamente şi un efectiv uman de aproximativ 16.000 de studenţi şi personal didactico-ştiinţific şi auxiliar.

Numai în ultimul an universitar 2014-2015, prin investiţii rambursabile acordate de Banca Mondială şi cu contribuţia parţială a Universităţii, a fost creat şi dat în exploatare Centrul de excelenţă în instruire şi cercetare în domeniul industriei alimentare cu 10 laboratoare dotate cu tehnică ultramodernă în valoare de peste 1,5 mil. Euro.

La 3 septembrie 2015 a fost dat în exploatare Centrul de excelenţă în design vestimentar – Zip House,creat prin investiţiile nerambursabile acordate de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), iar în anul 2016 urmează să fie dat în exploatare Centrul de excelență în tehnologii informaționale și comunicații, cu investiții de două mln. dolari SUA din partea USAID (mai mult detalii citește aici).

Este de menţionat că mediul de afaceri şi-a anunţat, prin Memorandumul semnat cu UTM în octombrie 2014, disponibilitatea de a investi suplimentar în centrul de excelenţă TIC al UTM încă aproximativ patru mln. de Dolari SUA, de asemenea cu destinaţie nerambursabilă, printre care: IBM, Microsoft, Agenția Suedeză pentru Dezvoltare, SIEMENS, Orange Moldova, Starnet, Moldtelecom S.A.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente