36 de tinere vor deveni Ambasadoare GirlsGoIT și vor crea un club de informatică în localitățile lor

girls4
Foto: PC: Girls Go IT

La 30 octombrie, programul GirlsGoIT a reunit cele 36 de tinere care au participat la prima tabără de vară în IT pentru fete în cadrul Conferinței pentru Facilitarea Formării Cluburilor Locale în comunitățile acestora.

Aceste tinere urmează să devină Ambasadoare GirlsGoIT și să creeze un club de informatică în localitățile lor, pentru a învăța și alte fete programarea web. În cadrul conferinței, cele 36 de participante vor fi echipate cu abilitățile și resursele necesare pentru a ghida crearea cluburilor GirlsGoIT, dar și pentru a-și mobiliza comunitățile.

 

PC: Girls Go IT

Tinerele Ambasadoare GirlsGoIT vor elabora și vor dezvolta planurile de activitate ale cluburilor pe o durată de opt luni, decembrie 2015 – iulie 2016, timp în care vor organiza diverse ateliere de programare și evenimente IT. Mentorii din cadrul taberei de vară vor asista fetele atunci când acestea vor avea nevoie de workshopuri de programare mai avansate, iar voluntarii de la Corpul Păcii vor ajuta fetele cu organizarea trainingurilor de dezvoltare profesională.

De asemenea, tinerele vor beneficia de diverse ateliere online oferite de lucrători ai companiei Google atunci când vor simți necesitatea, asemănător sesiunii pe care au avut-o în cadrul conferinței cu Ana Ciumac, inginer pe vânzări la Google, care le-a vorbit despre consolidarea încrederii în forțele proprii, pentru a inspira comunitățile locale.

 

PC: Girls Go IT

Una dintre participantele la conferință, Diana Marusic, a afirmat: „Mă bucur că pe lângă competențele tehnice am învățat și abilități de antreprenoriat, leadership și management al unui proiect. Mă încântă idea de a crea un club GirlsGoIT și îmi doresc în timp să implicăm atât fete, cât și băieți pasionați de IT”.

Kate Bartlett, Assitant Public Affairs Officer, a îndemnat fetele ca, „În momentele dificile în care vă veți întreba pentru ce faceți acest lucru, să nu uitați că ceea ce faceți este important și o întreagă comunitate de organizații internaționale vă susține”.

 

PC: Girls Go IT

Girls Go IT este un program care vine să inspire și să încurajeze tinerele care au o pasiune pentru programare. Acesta a fost dezvoltat în comun de căre UN Women, Centrul de Guvernare Electronică, Novateca, ATIC și TEKEDU și are drept scop dezvoltarea cunoștințelor digitale ale tinerelor din Moldova.

Conferința GirlsGoIT a fost organizată cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova.

 

PC: Girls Go IT
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente