(foto) 15 hobby-uri pe care să le încerci pentru a-ți colora timpul liber

large (15)
Foto: PC: weheartit.com

Chiar dacă ți se pare că nu mai ai timp să încerci să faci ceva pentru suflet în paralel cu activitatea ta de bază, cum ar fi munca sau studiile, să ai un hobby este o modalitate de a evada din rutină și a-ți descoperi noi talente. Iată 15 lucruri pe care poți să încerci să le faci.

#1. Reciclează cu ușurință orice lucru

PC: trendswb.blogspot.ca
PC: trendswb.blogspot.ca

Meșteșugăritul poate avea un efect terapeutic, iar reciclarea presupune preschimbarea obiectilor inutile care prind praf în casă într-o comoară. Fii sigur că, odată ce vei recicla un obiect și îți va fi de folos, vei dori să prefaci tot ce ai. Pentru început, uite în jur și vezi ce lucruri nu utilizezi deloc și fă ceva original din ele. Pentru insipirație, vezi câeva idei pe Pinterest.

 

#2. Gătește mâncare delicioasă cu plăcere

PC: weheartit.com
PC: weheartit.com

Este o modalitate simplă de a te distra. Poți experimenta, încerca rețete noi și obține rezultate uimitoare, chiar dacă nu avuseși experiență în culinărie anterior. Delectează-te de sine stătător sau în compania familiei sau prietenilor. Cu siguranța vei lumina atât ziua ta, cât și a lor. Învață cum să gătești din lecții video pe YouTube.

 

#3. Desenează ceva frumos

PC: weheartit.com
PC: weheartit.com

Desenează o floare, un peisaj, un portret, un soare, orice. Fie că ai talent sau nu, desenatul îți va ridica considerabil dispoziția, te va relaxa și va fi un prilej minunat să meditezi. Aprovizionează-te cu tot felul de materiale, precum pensule, creioane, stilouri, vopsea, hârtie sau pânză și inspiră-te de peste tot. Poți urmări și câteva lecții online de pictură aici.

 

#4. Începe să desenezi într-o carte de colorat pentru adulți

PC: weheartit.com
PC: weheartit.com

Dacă îți dorești să desenezi, dar crezi că nu ți-a reușit prea bine, încearcă să începi o carte de colorat, unde vei avea imagini conturate, ce îți vor facilita creația. Pentru inspirație, poți intra pe Pinterest și găsi pagini gratuite pe care să le descarci și să le colorezi.

 

#5. Urmărește un podcast

PC: weheartit.com
PC: weheartit.com

Urmărește un podcast pe care poți asculta emisiuni online. Ai ocazia să înveți o limbă străină sau descoperi noi personalități prin intermediul interviurilor audio.

 

#6. Pasionează-te de filme documentare

PC: weheartit.com
PC: weheartit.com

Vizionarea filmelor documentare îți oferă posibilitatea să afli o mulțime de lucruri noi și captivante printr-o metodă care nu te va plictisi citind multă teorie. De te interesează religia, criminalistica, moda sau psihologia, pentru fiecare temă există un documentar. De exemplu, filmele le poți găsi pe site-ul Top Documentary Films.

 

#7. Înființează un club cu prietenii tăi

PC: weheartit.com
PC: weheartit.com

Fie acesta un club de lectură, muzică sau pictură, întâlnirea regulată cu amicii având interese comune este foarte distractivă. Pentru a începe, discutați cu câțiva prieteni și decideți ce v-ar plăcea să faceți. Pentru a organiza întâlnire, poți apela la Doodle, pentru a alcătui un program eficient.

 

#8. Învăță caligrafia

PC: weheartit.com
PC: weheartit.com

Să poți scrie frumos și caligrafic aduce o satisfacție deosebită, iar acest lucru îți poate fi util când vei trimite felicitări, invitații sau vei face un poster. Pentru a începe, ai nevoie de un vârf ascuțit din metal, un stilou drept, cerneală neagră, hârtie de talc, orice tip de hârtie pe care să testezi înainte. Poți învăța să faci caligrafie pe acest site.

 

#9. Începe să faci fotografie

PC: weheartit.com
PC: weheartit.com

Treci de la pozele făcute cu telefonul mobil pentru Instagram la un nou nivel. Cumpără un aparat de fotografiat performant și aprofundează-te în acest domeniu. Înscrie-te la o școală de fotografie din apropierea ta sau începe cursuri gratuite online pe care le poți găsi aici și aici.

 

#10. Brodează

PC: weheartit.com
PC: weheartit.com

Broderia te ajută să te relaxezi și să te scufunzi în gândurile tale. În plus, odată ce obișnuiești să faci manevrele, poți continua fără a privi numaidecât în jos, în așa fel încât poți combina broderia cu vizionarea unui film. Descoperă acest canal de pe YouTube pentru lecții video sau accesează acest site pentru inspirație.

 

#11. Devină editor Wikipedia

PC: labnol.org
PC: labnol.org

Dacă ai cunoștințe aprofundate într-un anumit domeniu, nu ezita să te împarți cu ele fiind editor Wikipedia. Oricine poate liber scrie pe Wikipedia, fie acesta un articol mare sau un răvaș mic. Vezi aici cum poți face asta.

 

#12. Meditează

PC: weheartit.com
PC: weheartit.com

Meditația te va ajuta să găsești un echilibru cu sine, să scapi de stres, oboseală și depresie, să îmbunătățești concentrația și voința. E important să îți rezervi zilnic timp pentru aceasta. Trebuie să alegi un loc liniștit, să iei o poziție comodă și să încerci să îți eliberezi mintea de orice gând. Poți alege și o melodie de pe YouTube care să răsune pe fundal și să facă atmosferă.

 

#13. Alătură-te unui grup sportiv

PC: weheartit.com
PC: weheartit.com

Cu cât te maturizezi mai mult, cu atât devine mai dificil să aduni toți prietenii la un joc sportiv comun, iar pentru ca să nu îți faci griji că nu poți strânge o echipă, alătură-te unui club sportiv care să coincidă preferințelor tale. Sportul este o modalitate perfectă pentru a evada din rutina și grijile cotidiene, fiind, în același timp, o ocazie de a-ți întări sănătatea și starea fizică.

 

#14. Scrie scrisori

PC: weheartit.com
PC: weheartit.com

În era tehnologiilor moderne, în cele mai dese cazuri, ne scriem unul altuia mesaje doar în format electronic. Trimiterea și recepționarea unei scrisori în formă fizică aduce senzații speciale, fiind o activitate pentru care depui mult suflet și creativitate. Începe prin a scrie scrisori celor apropiați, iar apoi poți trimite cărți poștale persoanelor din străinătate și lega noi prietenii. Spre exemplu, pe site-ul More Love Letters poți trimite o scrisoare de dragoste.

 

#15. Învață să fii DJ

PC: weheartit.com
PC: weheartit.com

Să fii DJ nu înseamnă doar să apeși Play. Să fii DJ este o artă în care simți sunetul și creezi noi combinații. Chiar dacă nu îți dorești să faci o carieră din asta, poți învăța pentru a asigura petrecerile pe care le dați cu prietenii cu muzică bună. Descoperă cum să înveți să fii DJ aici, aici și aici și descarcă de aici Virtual DJ pentru a crea propriile track-uri.

#diez își dorește inspirație în noile începuturi!

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente