Cum Renato Usatîi a făcut rost de înregistrările dintre Filat și Șor

R_ Usatii
Foto: politik.md

Convorbirile telefonice dintre liberal-democratul Vlad Filat şi primarul de Orhei, Ilan Shor, au fost interceptate datorită unui program-spion care costă cel mult 300 de dolari.

Dezvăluirea a fost făcută de liderul PPPN, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Este foarte simplu. Pe numărul de telefon care ne interesează este transmisă o aplicaţie, iar dacă este acceptată, cel care a expediat-o poate urmări online toate convorbirile de pe acest telefon, indiferent dacă sunt în Viber, Skype sau format obişnuit”, a precizat primarul de Bălţi.

Usatîi a mai comunicat că deţine înregistrările mai multor convorbiri telefonice dintre Filat şi Shor, pe care le va publica la timpul potrivit. Totodată, politicianul a mai spus că deţine înregistrările convorbirilor telefonice cu mai mulţi politicieni, inclusiv Valeriu Streleţ, Vlad Plahotniuc, Mihai Ghimpu şi Iurie Leancă, pe care intenţionează să le ofere publicităţii.

„Am recurs la înregistrarea convorbirilor telefonice ale lui Filat din motive de securitate personală, dar şi pentru binele cetăţenilor Republicii Moldova, pentru a demonstra cine a furat miliardul”, a explicat Usatîi.

Renato Usatîi a oferit publicităţii luni seara înregistrările unor convorbiri telefonice despre care pretinde că ar fi între Filat şi Shor. În ultima convorbire, Filat îi spune lui Shor că situaţia a ieşit de sub control, nu se ştie ce va fi la şedinţa Parlamentului de joi, (15 octombrie, ziua când Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară şi reţinut de CNA, n.r.) şi îi sugerează să plece din ţară.

Interceptarea convorbirilor telefonice este interzisă prin lege. Interceptările pot fi efectuate doar în cadrul dosarelor penale, de către o subdiviziune specializată a SIS, cu avizarea judecătorului de instrucţie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente