„Milika” – noul film al lui Valeriu Jereghi va apărea pe marele ecran la 19 octombrie

milika-postaer-en-zz
Foto: Milika PC: ulele.com

Premiera filmului de ficţiune „Milika”, de Valeriu Jereghi, va fi prezentată pe 19 octombrie la cinematograful Gaudeamus din Capitală.

Filmările au avut loc în toamna anului trecut şi reprezintă o coproducţie europeană dintre Franţa, Polonia şi Moldova. „Milika” este un film dramatic despre soarta unei micuţe ai cărei părinţi sunt despărţiţi şi care şi-au creat fiecare o altă familie, iar copila rămâne cu bunica, transmite IPN.

Filmările au avut loc la Butuceni, Orheiul Vechi, iar în rolurile principale se regăsesc fiica Emilia şi mama maestrului, Teodora Jereghi. Din echipa de actori fac parte cântăreţul Anatol Mîrzenco, actorul Boris Bechet, avocatul Violeta Gaşiţoi, prima-balerină din Moldova – Anastasia Homiţcaia, interpreta de cântece populare Oxana Mardari şi omul de afaceri Nicolai Velichii. Regizorul Valeriu Jereghi a menţionat că, în opinia sa, filmările au reprezentat un curs practic de instruire pentru tinerii cineaşti din Moldova care au participat la producţie.

Director’s pitch & and demo / Valeriu Jereghi / Milika film project from Lilia Ciné-litté on Vimeo.

Evenimentul va fi deschis cu expoziţii ale meşterilor populari, dar şi cu un program muzical al unor formaţii folclorice din raionul Străşeni. Anatol Mîrzenco a pregătit câteva piese în exclusivitate pentru cinefili. Înainte de proiecţia filmului „Milika”, cei prezenţi în sală vor putea asculta în premieră coloana sonoră a peliculei, partitură semnată de Didier Falk şi interpretată de Orchestra de Cameră a Sălii cu Orgă. Compozitorul francez va fi, de altfel, prezent la eveniment în calitate de oaspete de onoare.

Accesul la premieră este în bază de invitaţii. Ulterior, din 20 până pe 23 octombrie, filmul va fi difuzat la acelaşi cinematograf, împreună cu un alt film al regizorului, pelicula „Arrivederci”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente