Umbrelele au fost inventate încă înaintea erei noastre și de atunci, evident, au evoluat. Se pare că umbrela clasică nu mai are nevoie de nicio prelucrare, însă designerii nu sunt de acord cu asta. Ei creează construcții neobișnuite și propun soluții inovative.

# Umbrele pentru fanii lui Van Gogh

 

PC: momastore.org

PC: momastore.org

Sub cupola unei umbrele obișnuite se ascunde un fragment din tabloul „Noaptea înstelată” al renumitului pictor olandez.

# Umbrelă aerodinamică

 

PC: senz.com

PC: senz.com

Această formă neobișnuită a umbrelei îi permite să reziste împotriva vântului puternic cu viteza de 100 km/h. Umbrela nu se deformează și nu se întoarce pe dos, cum se întâmplă des cu multe alte umbrele din cauza vântului.

# Umbrele jucăușe

 

PC: guydejean.com

PC: guydejean.com

Compania Guy de Jean împreună cu un designer stilat creează niște umbrele incredibil de feminine, datorită cărora orice trecător o să observe această prezență.

# Umbrelă-hands-free

 

PC: nubrella.com

PC: nubrella.com

În cazul umbrelei Nubrella, cu ajutorul unor articole speciale de fixare pe corpul omului, mâinile nu mai necesită implicare. Cu el este comod să mergi pe bicicletă, să te ocupi de ședința foto sau să plimbi câinele fără frica de a fi plouat.

# Umbrelă-inimă

 

PC: laughingsquid.com

PC: laughingsquid.com

Cât e de plăcut să te plimbi cu iubitul tău sub o astfel de umbrelă minunată, cu atât mai mult că aceasta poate fi un cadou perfect.

# Umbrelă în formă de scut

 

PC: laughingsquid.com

PC: laughingsquid.com

Designerii din Taiwan au elaborat o umbrelă absolut neobișnuită, în care, în loc de spițe, se întinde o sârmă specială, care permite să aranjezi umbrela în așa fel, încât să ajungă la dimensiunea unui disc. Această construcție te protejează de vânt și de probabilitatea de a fi stropit în preajma șoselei.

# Umbrelă – curcubeu

 

PC: uncommongoods.com

PC: uncommongoods.com

Umbrela, vopsită în toate culorile spectrului, creează o zi luminoasă chiar și în cea mai nefavorabilă vreme.

# Umbrelă – cască

 

PC: warwick.ac.uk

PC: warwick.ac.uk

Umbrela Rainshader, datorită formei sale, care amintește de o cască, cu siguranță te protejează de vânt.

# Umbrelă pe dos

 

PC: gearhungry.com

PC: gearhungry.com

Creatorii UnBRELLA au rezolvat o veșnică problemă, unde să pui umbrela: acest model se aranjează în partea inversă și stă sigur fără vreun alt suport.

# Umbrelă cu spițe colorate

 

PC: designboom.com

PC: designboom.com

Aparent e o simplă umbrelă, având în interior spițe colorate. Totodată, ea nu are detalii metalice și poate fi utilizată, în mare măsură, fără a pricinui vreo pagubă ecologiei.

# Umbrelă de forma unei sticle

 

PC: static.petersofkensington.com.au

PC: static.petersofkensington.com.au

Un design neobișnuit, având forma unei sticle de vin. O astfel de umbrelă poate fi oferită în dar fără vreo rușine, cu atât mai mult că are o gamă variată de culori.

# Umbrela Origami

 

PC: kickstarter.com

PC: kickstarter.com

Creatorii acestei umbrele au elaborat un design inovativ, ce combină materialul ecologic cu unicitatea lui de a se aranja în formă de origami.

# Umbrela lacy

 

PC: crazyinlove.com

PC: crazyinlove.com

Romantismul gotic a fost inspirația pentru designeri. Cu un astfel de accesoriu, nici o tânără nu va rămâne neobservată.

# Umbrela ce se strânge invers

 

PC: kazbrella.com

PC: kazbrella.com

Umbrela KAZbrella se strânge în mod invers, adică cu partea uscată spre exterior, izbăvind proprietarul de contactul cu exteriorul umed.

# Umbrelă feminină cu volane

815

PC: dress.pics-land.ru/ Guy de jean

Umbrele fine și romantice pentru dame.

# Umbrelă pentru cei care au mâinile mereu ocupate

 

PC: designboom.com

PC: designboom.com

Datorită unui mâner special, umbrela se ține de încheietura mâinii, oferind posibilitatea de a utiliza telefonul, fără riscul de a scăpa umbrela jos.

Veronica Railean