La finele lunii octombrie, la Chișinău se va desfășura primul forum Mass-Media

MEDIA
Foto: PC: mediaforum.md

În zilele de 27 și 28 octombrie 2015, la Chişinău va avea loc Forumul mass-mediei din Republica Moldova, la care se așteaptă participarea a peste 120 de jurnaliști, editori, manageri media, alți colaboratori ai redacțiilor, reprezentanți ai organizaţiilor şi asociaţiilor de media, agenţiilor de publicitate, mediului academic aferent formării profesionale jurnalistice, experți din țară și de peste hotare.

Organizatorii își propun să dezbată principalele probleme de care se ciocneşte comunitatea jurnalistică moldovenească, să consulte cu jurnaliştii şi editorii potenţiale soluţii şi să elaboreze o „foaie de parcurs” pentru autorităţi, în scopul creării şi consolidării unui climat de concurenţă loială şi independenţă editorială a instituţiilor mass-media din R. Moldova.

În prima zi a Forumului va avea loc o dezbatere despre politicile publice în domeniul mass-media şi şase ateliere la cele mai stringente teme pentru instituţiile mass-media din Moldova. În a doua zi a Forumului, organizatorii au invitat trei experți media din străinătate care vor ține master-classuri în diferite domenii, iar în ultima parte a evenimentului vor fi dezbătute şi aprobate Rezoluţia Forumului şi „foaia de parcurs” pentru autorităţi. La sesiunea de deschidere au fost invitați să-și prezinte viziunile privind dezvoltarea mass-mediei independente și pluraliste reprezentanții Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, ai corpului diplomatic și misiunilor internaționale, unii experți media. Limba de lucru a Forumului va fi limba română, cu traducerea simultană în limbile rusă și engleză a sesiunilor de deschidere şi de încheiere a Forumului. În limita locurilor disponibile, organizatorii îi vor invita la lucrările Forumului pe unii lideri de opinie, activiști, bloggeri.

Pagina oficială a Forumului mass-media 2015 este platforma online www.mediaforum.md, unde a fost creat un spațiu special care conține toată informaţia relevantă despre acest eveniment, inclusiv lista speakerilor și a experților , agenda Forumului, comunicatele oficiale etc. Începând cu data de 2 octombrie 2015, persoanele interesate să participe la lucrările Forumului mass-media, inclusiv la unul din cele şase ateliere şi la unul din cele trei master-classuri, se pot înregistra online prin completarea formularului disponibil pe site. Organizatorii vor procesa toate formularele de înregistrare și vor transmite confirmări persoanelor selectate. Lista participanților va fi publicată cu cinci zile înaintea începerii Forumului.

Forumul mass-media 2015 este organizat de Consiliul de Presă din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Asociaţia Presei Electronice (APEL) și Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova (CTJM). Finanţator: Fundaţia Soros-Moldova; co-finanțare: Consiliul Europei, Fundația Est-Europeană din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente