Programatorii sunt invitați să participe la a doua ediție a hackatonului Rise Moldova

rise
Foto: PC: Rise Moldova

Programatorii sunt invitați să participe la cel de-al doilea hackathon Rise Moldova, organizat în cadrul programului de traininguri „RISE Investigative Journalism”.

Acesta va avea loc în perioada 19-23 octombrie 2015, la pensiunea Sky Land, situată la 12 km de Chișinău, și va fi condus de experții OCCRP Smari McCarthy și Michał Woźniak.

Ideea acestui hackathon este de a crea o comunitate de programatori care să colaboreze cu jurnaliștii de investigație. Aceștia vor afla care sunt nevoile și obstacolele pe care le întâmpină jurnaliștii în procesul de documentare a unor subiecte de interes public. La rândul lor, vor fi încurajați să creeze și să dezvolte mai multe instrumente și gadgeturi care să rezolve anumite probleme sau să ușureze munca jurnaliștilor.

Participanții vor avea posibilitatea să învețe tehnici și abilități de la unii dintre cei mai buni și de succes programatori de peste hotare. De asemenea, ideile inovatoare ale participanților vor fi susținute financiar în baza unui grant, pentru a fi dezvoltate și aplicate în practică.

Exemple de astfel de proiecte realizate de programatorii care au lucrat cu jurnaliștii de investigație sunt Investigative Dashboard, People of Interest, OCCRP Leaks sau Visual Investigative Scenarios.

La acest laborator pot aplica atât programatori cu experiență, specialiști IT, cât și studeți ai facultăților de profil.

Cerințele față de participanți:
# Să cunoască cel puțin un limbaj de programare (Python, Ruby, Javascript, C++);
# Să fie familiarizat cu tehnologiile web (HTML, CSS, JavaScript, etc.);
# Să aibă un interes față de datele deschise, sursele publice de date și jurnalism;
# Să cunoască limba engleză fluent.

Cei interesați sunt rugați să expedieze la adresa de e-mail [email protected] dosarul de participare, redactat în limba engleză, care va include:
# CV-ul;
# Scrisoare de motivare.

Termenul limită de aplicare este joi, 15 octombrie 2015, ora 13:00. Mai multe detalii despre proiect găsești pe pagina de Facebook Rise Moldova.

Programul de training-uri „RISE Investigative Journalism” este parte a Proiectului „Relansarea jurnalismului de calitate în Republica Moldova”, realizat în colaborare cu OCCRP și RISE Project România, cu suportul financiar al Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat american.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente