(foto, video) Studenții vor putea învăța la distanță datorită primului studio TV lansat de ASEM

IMG_7177
Foto: TV ASEM. PC: #diez

Academia de Studii Economice a Moldovei a lansat vineri, 25 septembrie, cu ocazia Zilei ASEM și a Zilei Economistului cel dintâi post de televiziune al instituției, numit TV ASEM.

Studioul este o necesitate a timpurilor, pentru a face accesibile studiile la distanță, dar va servi și ca laborator TV, pentru studenții care își doresc să practice jurnalismul TV. La studioul ASEM se vor instrui și studenții care aspiră să devină jurnaliști în domeniul economic.

 

Lansarea TV ASEM
Lansarea TV ASEM
Lansarea TV ASEM

Rectorul academiei, Grigore Belostecinic, a tăiat panglica și a declarat studioul deschis. Dânsul a afirmat, de asemenea, că ideea de a crea TV ASEM a venit cu ceva timp în urmă, pentru a moderniza sistemul de învățământ din Republica Moldova. „Studiul va fi, în primul rând, destinat pentru a lansa cursuri în format electronic, ceea ce va dezvolta învățământul la distanță”, a afirmat rectorul.

Tânăra Maria Șveț, absolventă ASEM în anul 2012 la Facultatea Finanțe, a fost invitată de profesorii instituției de învățământ să prezinte cel dintâi buletin de știri din cadrul televiziunii.

 

Maria Șveț

Întrebată de #diez, Maria a relatat că a avut ocazia să dobândească experiență în acest domeniu anterior, activând o perioada la un post TV local.

În videoul de mai jos poți urmări cum s-a desfășurat primul buletin de știri și cu ce mesaj s-a adresat Grigore Belostecinic:

Maria ne-a spus că s-a simțit bine în postul de prezentatoare de știri, chiar dacă în viața de zi cu zi nu are tangențe cu jurnalismul, întrucât muncește într-o companie în departamentul relații cu publicul. După ea, lansarea acestui studiou și a cursurilor video sunt o inițiativă bună, deoarece învățământul va fi mai eficient și mai accesibil tuturor studenților.

Profesorul universitar Serghei Portărescu a relatat ce oportunități oferă TV ASEM pentru profesori, dar și pentru studenți. Profesorii au posibilitatea să înregistreze cursuri video de predare a materialului pentru studenții care studiază de la distanță. Vezi detalii în videoclipul ce urmează:

S-au semnat actele de parteneriat cu MBC Moldova și TV ASEM a devenit o televiziune oficială.

 

Semnarea actelor

Iată cum arată studioul:

 

TV ASEM
TV ASEM
TV ASEM
TV ASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente