(infografic) Mai mulți oameni morți din cauza selfie-urilor, în comparație cu cei atacați de rechini

slefie
Foto: PC: http://amusingearth.com/

Oricât de populare ar fi selfie-urile în rândul oamenilor de toate vârstele, ele încep să capete o faimă proastă din ce în ce mai mult în ultimul an.

În Republica Moldova, probabil cele mai „memorabile” și tragice istorii despre selfie-uri au fost despre tinerele eleve electrocutate în Iași în timp ce încercau să-și facă unul, dar și despre tânăra din sectorul Botanica care, în august, a căzut de pe un bloc de 11 etaje încercând, de asemenea, să-și facă o poză „la înălțime” pentru a o împărtăși pe rețelele de socializare.

Recent, un cetățean al Japoniei în vârstă de 66 de ani a murit, iar companionul său de călătorie a fost grav rănit, după ce aceștia au căzut de pe scările Taj Mahal-ului în timp ce încercau să facă selfie. Decesul acestuia a ridicat rata mortalității din cauza selfie-urilor, întrucât deja 12 cazuri au fost înregistrate. Astfel, aceste date pot fi comparate cu decesurile oamenilor după atacurile rechinilor – până acum, în 2015 au fost înregistrate opt decese, informează Mashable.

mash

Aceste morți tragice ar trebui să fie un apel către călători – trebuie să ai grijă de securitatea ta, nu să te concentrezi doar asupra telefonului. Astfel, îți expui la risc nu doar viața ta, dar și a rudelor tale.

Astfel, patru din aceste decese sunt din cauza căderilor, apoi urmează accidentele cu trenurile – oamenii sau își doreau o poză cu un tren pe fon, sau trebuiau să urce echipamentul periculos al vehiculului.

Nu este clar dacă numărul selfie-urilor mortale este în creștere. Rămâne clar faptul că din ce în ce mai multe titluri de știri implică numele unei persoane care a decedat în încercarea periculoasă de a face o poză memorabilă. Activitatea unor parcuri a fost suspendată din cauza că vizitatorii încercau să facă selfie-uri cu urși, tauri. Chiar și cicliștii Tour de France se îngrijorează de pericolul selfie-urilor.

În iulie 2015, în Rusia a fost lansată o campanie de avertizare cu mesajul clar că „un selfie cool ar putea să te coste viaţa”. #diez te îndeamnă să ai grijă de securitatea ta și a celor dragi în încercarea de a face un selfie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente