(doc) Ministerul Educației a eliberat-o din funcție pe contabila-șefă cu trecut penal

523433001338019238
Foto: PC: Totul.md

Ministrul Educației aduce la cunoștința opiniei publice că dna Nadejda Pohilă a fost eliberată din funcția de șef Direcție Evidență contabilă și rapoarte financiar bugetare (contabil-șef), prin Ordinul Ministrului Educației nr. 230 din 23.09.2015, în baza cererii de demisie.

Autoritățile informează prin intermediul unui comunicat de presă faptul că Ministerul Educației nu dispune de instrumente de anchetă la angajarea în funcții, așa încât aceștia nu au putut cunoaște integral trecutul său profesional. „Totodată, ținem să menționăm că dna Pohilă urma să prezinte cazierul judiciar la Direcția resurse umane, formare continuă și atestare în termen de 10 zile, conform Legii 158 din 04.07.2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.”

Reamintim că ordinul de numire în funcție a Nadejdei Pohilă a fost semnat luni, 21 septembrie, de către conducerea instituției. Funcționara a ajuns la Ministerul Educației prin transfer, de la Direcția finanțe a Primăriei municipiului Chișinău, unde a fost specialist principal.

Nadejda Pohilă a fost vizată în mai multe anchete realizate de Centrul de Investigații Jurnalistice. În februarie 2014, o investigație scotea la iveală că șefa Direcţiei finanţe şi evidenţă contabilă a Ministerului Culturii l-a acuzat pe Boris Focșa, fost ministru al Culturii, de spălare de bani, delapidări şi furturi. Funcţionara a recunoscut, practic, că i-a fost complice. Ulterior, ea şi-a retras plângerea adresată chiar lui Boris Focşa.

IMG_0245 (1)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente