(foto) Cum a fost văzută luna roșie din toate colțurile lumii

lismcxx
Foto: PC: @lismcxx/ Instagram

Un fenomen astronomic spectaculos putea fi văzut în această dimineață devreme de către cei mai înrăiți amatori de asemenea fenomene – luna roșie, numită de către agricultori și „luna recoltei”.

Luna roșie, văzută înainte de echinocțiul de toamnă, este percepută la prima vedere ca fiind mai mare decât ar fi normal, din cauza unei iluzii optice provocate de atmosferă şi are o nuanță roşie ce poate fi asemuită cu apusul Soarelui.

 

PC: @_julia_artist_/ Instagram

Dacă pe tot parcursul anului satelitul natural al Pământului îşi face apariţia la aproape o oră după ce Soarele apune, Luna recoltei poate fi văzută aproape imediat după apusul Soarelui. În acest moment, cerul capătă o culoare roşie creată de lumina Lunii. #diez a adunat cele mai reprezentative poze de Instagram cu tagul #redmoon și, astfel, poți vedea cum a fost observată luna din diverse perspective, localități și țări ca Michigan, Valencia, Rusia.

 

PC: @arachno_queen/ Instagram

De asemenea, pasionaţii de astronomie vor putea observa zilele acestea planetele Venus şi Saturn, care vor fi văzute apropiate pe cer, dar acest fenomen poate fi perceput numai cu ajutorul unui binoclu.

 

PC: @gaoth_rinc/ Instagram
PC: @leroygr3/ Instagram
PC: @lismcxx/ Instagram
PC: ricardoslcosta
PC: @salassand/ Instagram
PC: sunniisdeup
PC: @vanessawitcel/ Instagram
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente