Accident în Marea Egee – mai multe persoane au decedat, iar altele sunt declarate dispărute

ferry
Foto: PC: wikimedia.org

13 persoane, între care și patru copii, s-au înecat și alte 13 persoane sunt date dispărute duminică, în Marea Egee, în largul coastelor turce, în urma coliziunii dintre un feribot și o ambarcațiune care transporta migranți.

Accidentul a avut loc în apropiere de orașul Canakkale, în nord-estul Turciei, informează Agerpres.

Barca pneumatică în care se aflau 46 de refugiați s-a scufundat în urma coliziunii. Garda de coastă a reușit să salveze 20 de oameni și continuă operațiunile de căutare a supraviețuitorilor.

AFP amintește că în ultimele luni, din ce în ce mai mulți migranți, în principal sirieni, încearcă să traverseze în condiții periculoase Marea Egee de pe coastele turce spre insulele grecești, de unde pot intra în Uniunea Europeană.

Naufragiile sunt frecvente, 274 de migranți pierzându-și viața de la începutul anului în largul Turciei, conform unui bilanț dat publicității vineri de vicepremierul Numan Kurtulmus. Peste 53.200 de refugiați au fost salvați din apele mării de garda de coastă turcă în aceeași perioadă.

Peste 310.000 de migranți au intrat în UE prin Grecia de la începutul acestui an, iar aproximativ 2.800 dintre aceștia au murit în urma scufundării ambarcațiunilor supraîncărcate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente