Cea de-a cincea ediție a Turneului Internațional „Duelul Viorilor”, un proiect Radio România, organizat de Centrul Cultural Media, va avea loc în perioada 22 septembrie-4 octombrie, în 11 orașe din România și Republica Moldova.

Dueliștii Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru au acceptat provocarea de a pune în scenă una dintre cele mai controversate dispute din istoria muzicii clasice și de a se duela, în numele disputei de veacuri a lutierilor, cu cele mai faimoase arme ale universului instrumentelor cu coarde: viorile Stradivarius și Guarneri.

Pianistul Horia Mihail, ca secundant al acestui duel, va urmări îndeaproape prevederile Code Duello și se va asigura că regulile sunt respectate întocmai, acompaniindu-i la pian, pe fiecare dintre cei doi violoniști.

În program se includ lucrări de Niccolo Paganini; Joachim (Joseph) Raff; Antonio Bazzini; Henryk Wieniawski; P. I. Ceaikovski; A. Haciaturian; Isaac Albeniz; Pablo de Sarasate; Igor Alexandrovici Frolov; Carlos Gardel; Angel Villoldo; Augusto Berto; Gerardo Matos Rodriguez.

La Chișinău, turneul va ajunge la data de 27 septembrie, la Sala cu Orgă.

Spectacolele se vor desfășura la:

# Pitești, Casa de cultură a Sindicatelor — 22 septembrie;
# Galați, Teatrul Muzical — 23 septembrie;
# Roman, Casa de Cultură — 24 septembrie;
# Bistrița, Sinagoga — 25 septembrie;
# Iași, Aula BCU — 26 septembrie;
# Chișinău, Sala cu Orgă — 27 septembrie;
# Deva, Casa de Cultură — 29 septembrie;
# Timișoara, Capitol — 30 septembrie;
# Cluj-Napoca, Auditorium Maximum — 1 octombrie;
# Brașov, Sala Patria — 2 octombrie;
# București, Sala Radio — 3 octombrie;
# Teatrelli — 4 octombrie.