Playlist săptămânal – Ediția de muzică demnă pentru un protest

DSC_2382
Foto: PC: Bubulici Dinu Photography

În contextul zilelor de protest, echipa #diez a hotărât să facă un playlist mai diferit cu ajutorul internauților. Iată de ce, i-am întrebat ce piese despre protest cunosc și care ar putea fi influente.

Am lăsat la o parte muzica din PMAN și i-am rugat pe utilizatorii de Facebook să spună care muzică despre și cu tematica protestului este potrivită în contextul acestor zile de miting pașnic în Piață.

#1. Wind of Change de The Scorpions – în opinia internauților, probabil cea mai la temă piesă.

 

#2. Fuck you România de Paraziții – mesajul din titlul, în opinia internauților, nu se raportează la zilele despre protest, ci doar versurile și înțelesul relevant al acestora sunt potrivite.

 

#3. După 20 de NotaBene și Guz – pe alocuri inspirat din muzica celor de la Paraziții.

 

#4. No Church In The Wild – atât versurile, cât și imagistica implică un comportament protestatar, dar violent, ceea ce speră lumea că, totuși, nu se va întâmpla la noi.

 

#5. Refuse Resist de Sepultura – chiar și titlul acestei piese mai diferite de restul playlistului poartă un mesaj pozitiv de a rezista celor ce se întâmplă.

 

#6. Red Flag de Billy Talent – cel mai puternic mesaj al acestei piese este că, copiii zilei de mâine nu trebuie astăzi să trăiască în frica și păcatele zilei de ieri.

 

#7. Без бою de Океан Ельзи – probabil cea mai cunoscută piesă și cea mai aproape de sufletul tuturor persoanelor care luptă nu doar pentru dreptatea din țară, dar au parte și de proteste interioare.

#diez îți dorește audiție plăcută și fie ca protestele tale, oricare nu ar fi ele, să decurgă într-un mod pașnic!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente