(foto) Ajută Moldova – donează 1 dolar pentru a mai vedea un film moldovenesc

11973785_1142130749134998_657320293_o
Foto: Schiță a filmului „The Sofa”

„The Sofa” este o comedie de scurtmetraj în care doi bătrânei din Moldova se pornesc în aventura vieții lor. Fiind invitați la o nuntă, nu găsesc un dar mai bun decât o canapea pe care o găsesc în curte. Au furat o mașină și au pornit la nuntă.

În august vă povesteam despre un film moldovenesc care este pe cale să apară – „The Sofa”, acum au rămas mai puţin de 60 de ore până la sfârşitul campaniei pe Indiegogo. La moment, proiectul este finanţat 21 % de mai mult de 80 de contribuitori. „Fiecare a dat cât a putut. Asta şi este ideea de crowdfunding. Închipuiţi-vă dacă 10 000 de oameni ar trimite doar câte un dolar, filmul ar lua viaţă! E atât de simplu”, spune o persoană din echipa care produce filmul.

 

The Sofa

Întreaga echipă vine cu un mesaj către iubitorii de film din Moldova

„Din păcate, în Moldova crowdfunding­-ul este exclus ca concept de majoritatea oamenilor. Mulţi nu inţeleg ce este asta, mulţi se tem să nu fie minţiţi, dar noi suntem aici, în ţară! Lumea ne cunoaşte, avem credibilitate. În echipă aveam oameni atât de minunaţi, tineri cineaști şi actori profesioniști care au colaborat la filme distribuite atât pe piața europeană, cât și la lungmetraje proiectate în cinematografele Statelor Unite ale Americii.

Și atunci ne-am gândit, totuşi se poate! Nu cerem 5 sau 25 de dolari, cu atât mai mult 100. Apelăm la oameni să ne susţină cu doar un dolar. Sunt mai mult ca sigur că în Moldova există cel puţin 10 000 de tineri care pot contribui măcar cu un dolar fără a le agrava situaţia financiară.”

 

The Sofa

„În aşa mod, prin micro finanţare minimă avem posibilitatea de a crea proiecte care ar putea schimba nu numai cultura şi arta ţării, dar şi educaţia, IT-ul de ce nu şi agricultura! Idei creative este tot de ce avem nevoie, şi avem oameni creativi, entuziaşti, visători, oameni care cred că încă se mai poate. Şi vă asigur că se poate. Mereu s-a putut, dar e nevoie să fim uniţi, un pic mai buni şi mai înţelegători. Să nu privim doar înainte, să ne mai uităm şi prin părţi câteodată. Să nu ne facem bine doar nouă, dar să şi mai contribuim la binele societăţii în care trăim.”

 

The Sofa

„Băieţi şi fete, a venit timpul, există platforme, există idei şi dorinţă, suntem atât de mulţi şi am putea crea atât de multe lucruri frumoase împreună. Nu ne-a rămas mult timp pentru finanţare pe Indiegogo, mai puţin de trei zile, dacă un dolar nu înseamnă nimic pentru voi, să ştiţi că înseamnă o contribuţie enormă pentru filmul „The Sofa”. Să începem o cultură de crowdfunding şi la noi în ţară, să arătăm lumii că se fac şi la noi filme bune, să atragem producţii străine, să ridicăm cinematografia ţării împreună! Schimbarea începe de la tine! Da, de la tine, tu, care citeşti acum acest articol, nu fi indiferent, analizează, procesează şi încearcă să înţelegi importanţa filmului la nivel de cultura ţării în care trăieşti. Dacă moare cultura, dacă moare arta, nu rămânem altceva decât nişte roboţi, fiinţe mecanizate, fără emoţii, fără compasiune. Acum încearcă să compari importanţa cinematografiei autohtone în acest context cu un dolar.”

 

The Sofa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente