Costiuc: Liderii Platformei DA se pregătesc să propună un Guvern de alternativă cu Maia Sandu în frunte

IMG_9140
Foto: Vasile Costiuc

Vasile Costiuc, președintele Partidului Politic Democraţia Acasă, dar și cel care timp de câteva zile a fost primarul Orășelului Demnității, a declarat, într-o conferință de presă susținută astăzi dimineață, că potrivit unor surse din interior platformei, DA se pregătește să propună duminică un Guvern de alternativă.

Potrivit lui Vasile Costiuc, liderii Platformei DA vor propune un Guvern de alternativă, tehnocrat, care ar urma să fie votat de cei din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Aceiași sursă menționează că acest Guvern ar trebui să promoveze reformele pe care nu le-au făcut cei care ne conduc acum. Ulterior, Parlamentul va vota acest Guvern, ajungând astfel la un compromis cu organizatorii protestelor.

Totodată, potrivit înțelegerilor, fostul ministru al Educației, Maia Sandu, va fi propusă în calitate de prim-ministru, iar liderul Platformei, Andrei Năstase – procuror general. „Platforma vrea duminică să propună un Guvern care să fie votat de către Piață, un Guvern format din membrii Platformei evident și acest Guvern va fi propus Parlamentului prin demiterea Guvernului Streleț și înlocuit cu un Guvern al PMAN care să realizeze agenda europeană. Se speculează că Maia Sandu va fi propusă în calitate de prim-ministru, domnul Năstase – procuror general și o parte din cei care i-am văzut la tribună să fie în calitate de miniștri. Colegii pe care i-am consultat aseară în Piață, oameni care au venit din diferite colțuri ale țării au zis că, dacă vor merge la pasul acesta, vor urca pe scenă și îi vor arunca de acolo”, declară Costiuc.

De asemenea, președintele Partidului Politic Democrația Acasă și-a avertizat colegii de protest că dacă aceștia vor ajunge la o înțelegere oficială sau neoficială cu actuala guvernare şi vor forma un Guvern provizoriu, Partidul Democrația Acasă se angajează să preia ștafeta protestelor. „Avertizarea pe care astăzi vreau să o transmit celor care conduc Platforma DA ține de faptul că dacă duminică ei vor ajunge la o înțelegere oficială sau neoficială cu actuala guvernare banditească, noi, cei de la Partidul DA, vom prelua protestul civic și vom organiza un alt orășel al Demnității și vom insista să-i fugărim la mama dracului pe cei care ne-au furat și ne-au jăcmănit în ultimii 24 de ani și nemijlocit în ultimii șase ani, care ne-au furat speranțele din 2009 și care acum au rămas nepedepsiți.”

Reamintim că, protestele organizate de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” continuă de duminică, 6 septembrie. Pentru ziua de mâine, 13 septembrie, platforma anunță un nou protest de amploare în PMAN.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente