(video) Ziua Limbii Române: Leancă și tinerii PPEM au recitat „În limba ta”

collage
Foto: Echipa PPEM recită poezia „În limba ta” de Grigore Vieru. PC: colaj #diez

Tinerii Partidului Popular European din Moldova (TPPEM) au decis să felicite mai deosebit cetățenii cu ocazia celor 25 de ani de la celebrarea Zilei Limbii Române. Împreună cu președintele PPEM, Iurie Leancă, şi alți reprezentanți ai acestei formațiuni politice, tinerii au montat un video în care recită versul „În limba ta”, de Grigore Vieru.

„Aceasta zi constituie un bun prilej pentru a mulțumi încă o dată celor care au luptat în anii ’90 pentru dreptul de a vorbi și a scrie în limba maternă. Chiar dacă numele acesteia a fost schimbat, rămâne incontestabil faptul că limba pe care o vorbim azi cu toți este româna, indiferent de poziția unor forțe care au doar scopul de a acumula capital politic”, spune Ion Ranga, reprezentantul TPPEM.

Tinerii au făcut acest video pentru a cultiva, în rândul semenilor lor, dragostea față de limba română, prin cunoașterea patrimoniului cultural care ne-a fost lăsat de marii clasici precum Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri și marele poet național Grigore Vieru și de a-i îndemna să respecte valorile autentice care ne unesc.

 

Ziua Limbii RomâneÎncepând cu anul 1990, Republica Moldova celebrează Ziua Limbii Române.Chiar dacă numele sărbătorii a fost schimbat de-a lungul istoriei, rămâne incontestabil faptul că limba noastră este româna, orice ar spune anumite forțe care au scopul de a acumula capital politic pe seama persoanelor mai puțin informate. La cea de-a 25-a serbare, noi, #TineriiPPEM urăm mulți ani graiului nostru și le mulțumim tuturor celor care au avut curajul să formeze Marea Adunare Națională și să proclame limba română ca limbă de stat.Tinerii Partidului Popular European din Moldova felicită cetățenii Republicii Moldova cu ocazia acestei sărbători, care ne definește ca națiune, și vă invităm să urmăriți o secvență video cu #EchipaPPEM în care recităm poezia „În limba ta” de Grigore Vieru.

Posted by Tinerii Partidului Popular European din Moldova on Sunday, August 30, 2015

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente