(foto) Escapadă la București: Cele mai interesante localuri pe care să le vizitezi

bucuresticollage
Foto: Restaurante din București PC: restograf.ro

Bucurestiul nu duce lipsă de restaurante frumoase, însa, de multe ori acestea sunt destul de ascunse. Restograf.ro a ales 10 dintre cele mai frumoase restaurante din București, unde merită să mergi nu doar pentru mâncare, dar și pentru felul în care se prezintă localul.

Victoriei 18

 

PC: Restograf.ro

Victoriei 18 este un restaurant-vitrină care aduce în același spațiu atât preparate savuroase, cât și piese de design românesc. Legătura locației cu designul a început cu mult timp în urmă, când în locul restaurantului se afla magazinul Expo Moda, care a stabilit în anii ‘60 – ’80 printre puținele contacte ale capitalei cu moda occident.

Simbio

 

PC: Restograf.ro

Simbio s-a reinventat la început de an 2015, la o nouă adresă, pe strada Negustori 26, într-un spațiu mult mai generos, urban și prietenos, într-o casă de la începutul secolului 20.

Spațiul vorbește despre „simbioza” – între funcțional și estetic, între elementele vechi de design și cele moderne, urbane, între mobilierul proiectat și produs special pentru Simbio și elementele vintage recuperate chiar de către echipa Simbio.

Bocca Lupo

 

PC: Restograf.ro

Pe pereți vei descoperi biciclete sau motorete Vespa, iar pizza se pregătește într-un Fiat galben tăiat în jumătate.

Atenția la detalii și accentul pus pe specificul italienesc al localului te fac să te simți ca și când ai aterizat într-o mini vacanță în Italia.

Shift

 

PC: Restograf.ro

Shift a avut întotdeauna una dintre cele mai frumoase terase din București, dar acum, după o renovare recentă, și interiorul localului arată foarte interesant, păstrând pe alocuri atmosfera de altădată, când aici se afla Esperanto, restaurantul lui Dan Chișu.

Biutiful

 

PC: Restograf.ro

Unul dintre cele mai frumoase restaurante din Centrul Vechi este, fără doar și poate, Biutiful.

Odată ce-i treci pragul o să începi să ai probleme de concentrare, pentru că ochii vor încerca să cuprindă cât mai mult din această aglomerare de lucruri frumoase, vechi și noi. În mod paradoxal, contrastele se îmbină perfect aici, dând naștere unei atmosfere plăcute.

În acest caz, numele restaurantului este cât se poate de sincer, Biutiful chiar este „beautiful”.

Chefs. Experience

 

PC: Restograf.ro

Deschis de curând, Chefs. Experience are un design ecletic cu influețe industriale. Localul te uimește încă de la intrare prin asocierea elementelor și detaliilor folosite, și te introduce într-o atmosferă inedită și relaxantă.

Stilul inedit al amenajării, ingeniozitatea meniului, savoarea și aroma preparatelor face din Chefs. Experience locul potrivit unde îți poți aduce familia, partenerii de afaceri și prietenii într-o atmosferă cosmopolită, locul ideal pentru o altfel de după-amiază sau seara.

Veranda Casă Frumoasă

 

PC: Restograf.ro

O construcție de o eleganță clasică, realizată din metal și sticlă, Veranda amintește de stilul unei sere de sfârsit de secol XVIII, interpretat într-o notă modernă. Situat în inima orașului, restaurantul păstrează aerul retro al vilei, având intrare directă din strada Clopotarii Vechi nr.5, dar și din bulevardul Lascar Catargiu nr. 40, cu trecere prin magazin.

Voila

 

PC: Restograf.ro

Într-o vilă Art Deco, cu o curte generoasă ce se deschide în strada General Budisteanu, se află Voila Bistrot. În interior vei găsi și obiecte foarte interesante ce aparțin unui studio de design și restaurare de obiecte vechi și mobilier.

Atmosfera este boemă, studiat-neglijentă. Mobilierul este simplu, dar de efect și în combinații surprinzătoare și de bun gust.

Lacrimi și Sfinți

 

PC: Restograf.ro

Lacrimi și Sfinți este printre puținele restaurante cu specific românesc care au ales să nu neglijeze designul.

Aici nu doar rețele românești vechi de 100 de ani sunt reinterpretate, dar și motivele tradiționale românești.

Conceptul îi aparține arhitectului Cristian Corvin, care a reușit să îmbine perfect contemporanul cu tradiționalul. De asemenea, în peisaj sunt prezente toate stereotipurile românești, doar că unele sunt construite din piese LEGO, în timp ce mobilierul este unul cât se poate de autentic, adunat din diverse zone ale României, din Oltenia și până în Transilvania.

Salon Golescu

 

PC: Restograf.ro

Salon Golescu e foarte frumos amenajat, ca un pub sud-african de la începutul secolului trecut, cu o masă mare în mijloc, comună, înconjurată de multe scaune de bar, o masă din bârne masive de lemn, impresionantă, de efect.

În spate au niște fotolii și o canapea mică din piele maro, cu măsuțe de cafea în față și cu o ușă de fier de șemineu, inedite și acelea, îngrădite de un grilaj de fier forjat. Mai au ceva decoruri cu lemn masiv nefinisat, o bucată de zid de cărămidă, podea de lemn, banchete de piele la perete, lămpi colorate de tablă, becuri cu incandescență artistică.

Mai multe despre restaurantele din București vedeți pe Restograf.ro

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente