Calitatea vieții în țările de pe glob a fost prezentată prin intermediul unui infografic realizat de MoveHub.com.
Informația a fost colectată de Numbeo.com, cea mai mare stocare de date din lume despre țări și cetățeni, și plasată pe o hartă interactivă. Se menționează, de asemenea, că datele au fost colectate conform diferitelor resurse online și nu direct de la surse oficiale. Astfel, clasamentul este redat din perspectiva poporului și nu din prisma rapoartelor, deseori înflorite, ale guvernării.
Pentru a determina poziționarea în acest top s-a ghidat după șapte criterii: siguranță, asistență medicală, prețurile pentru consumator, putere de cumpărare, transportul navetă, poluarea, raportul dintre costul apartamentului și accesibilitatea acestuia.
Top 15 începe cu câteva țări care se întâlnesc în fruntea majorității clasamentelor care evaluează cât de bine trăiesc cetățenii lor. Pe primul loc s-a poziționat Elveția, urmată de Danemarca, Germania și Finlanda. Urmează, descrescător, Suedia, Arabia Saudită, Oman, Australia, Norvegia, SUA, Austria, Canada, Olanda, Islanda și Luxemburg.
Topul țărilor în care calitatea vieții este la cel mai slab nivel începe cu Cuba, urmată de Venezuela, Ghana, Mongolia, Myanmar, Vietnam, Uganda, Cambodgia, Kenya, Peru, Bangladeș, El Salvador, Egipt, Nepal și Siria.
Chiar dacă majoritatea țărilor în care calitatea vieții este cea mai bună sunt de pe continentul european, în Moldova, asemeni ca și în Rusia, calitatea vieții are un indice mai puțin de mediu, fiind în intervalul de la 30 la 60 pe o scară de la 0 la 200. În Ucraina situația este încă mai rea, indicele aici fiind de la 0 la 30. România, grație reformelor de modernizare și îmbunătățire a calității vieții, se poate bucura de un indice mai mare, de la 90 la 120, alături de vecinele sale Ungaria și Bulgaria, cu același coeficient.
Iată cum arată graficul în întregime.