Astăzi, 25 august, într-o conferință de presă, Corina Fusu i-a numit neserioși pe cei 150 de tineri care au făcut efortul să trimită un aviz către Ministerul Educației, spunând „Hai să nu ne jucăm de-a bloggerii și de-a trollerii”.
Ulterior, a prezentat avizele ca fiind greșite, deoarece sunt numite „Avize”, iar o persoană fizică nu poate trimite avize, acest lucru îl pot face doar instituțiile din cadrul statului. De asemenea, a remarcat că toate sunt scrise la indigo și nu este indicat numele organizației din care face parte fiecare persoană.
Mai multe vedeți aici: (video) 150 de tineri care țin la Reforma Educației au fost numiți bloggeri și trolleri de către Corina Fusu.
Timur Onica
„Persoana asta cândva promova societatea deschisă și integrarea europeană, lucrând pentru o organizație donator în Moldova: promova societatea civilă în toată diversitatea ei, inclusiv și a grupurilor de cetățeni autoorganizate (nu doar ONG cu sedii, contabili și logouri), în special în activitatea de sensibilizare a autorităților publice asupra erorilor idiotice pe care le-ar admite în cazul în care ignoră, sau resping interesele cetățenilor. Promova guvernarea participativă, ca valoare europeană. Imediat după asta, a urmat Partidul Liberal, ceea ce a schimbat-o, se pare. Niște gropari ai integrării europene sau propriii săi gropari. Tinerii petiționari reprezintă societatea civilă mai bine decât ONG-urile. Ei sunt realmente dedicați cauzei și motivați nu de granturi, ci de veritabile porniri civice. Ei mai sunt și o forță care se va vedea. Dacă nu azi, atunci mâine. Vai de PL și de orangutanii care îl conduc.”
Adrian Balutel
În așa spirit ne educă țara asta, dacă tu, tânăr neafiliat și dornic de a sugera ceva Ministerului Educației, trimiți o petiție la Minister – ea nu costă nimic și tu ești nimic și în general taci și fă ce ți se spune.
P.S.: Atât de Liberal.
Ionela Costachi
Dragă țară, este absolut necesar să facem toți parte dintr-un ONG ca să avem dreptul să ne dăm cu părerea despre legi/regulamente care se aprobă pentru noi, elevi, părinți, altfel nu se poate, este interzis! Gura mică, ei sunt mari, noi – mici. Eu însă tare mă bucur că tocmai 150 de persoane au semnat avizul.
Veronica Crețu
De ce continuați să dezamăgiți și mai mult pe cei și așa dezamăgiți? De când cetățenii simpli, neafiliați la vreun ONG sau altul, nu au voie să expedieze unui Minister sau altui sugestii, propuneri, comentarii sau să submineze unei acțiuni – nu asta prevede și doctrina liberală, Dna ministru?!
Sunt total dezamăgită de astfel de comportament față de cetățenii activi, care se implică, care își demonstrează atitudinea într-un fel sau altul. Cum o să realizați angajamente ambițioase în educație fără cetățeni?!
În cazul dat, a fost un aviz clar, concis, și dacă erai de-acord cu cele indicate în el sub-semnai, așa se face în toată lumea civilizată. În plus, cred că este inadmisibil să califici bloggeritul ca pe ceva neserios, ca pe o joacă, blogging e o nouă meserie dacă vreți, dna ministru Corina Fusu, așa cum sunt alte multe meserii în curs de dezvoltare grație inovațiilor din ultimii ani!
Andrei Curăraru
Eu nu știu cine e mai troll: 100 de oameni care au trimis o petiție pe care eronat au numit-o aviz sau cea care îi ignoră.
Boris Harea
Corina Fusu va fi primul ministru retras.
Doru Curoșu
Corect ar fi ca un ministru să fie deschis spre beneficiarii politicilor pe care le implementează. De asemenea, fiecare tânăr trebuie consultat și încurajat să participe activ în soluționarea problemelor care îl vizează.
Cum atunci e posibil ca o persoană nou-venită într-un sistem care deja începea să se consolideze să-și impună viziunile, evident dictate de politic, totodată intimidând pe cei care au o părere?! Adică dacă nu ești ONG-ist sau blogger nu ești parte a societății civile, nu ai dreptul sa te expui?
Vorba aia „dacă tăceai, filozof rămâneai”.
Ion Curăraru
O petiție cere ceva, iar documentul respectiv are caracter de recomandare/înștiințare ceea ce se asimilează unui aviz. Nu denumirea documentului contează, ci esența. Și e salutabil că cetățenii vor să se implice în procesele decizionale, mai ales în educație.
Din DEX
AVÍZ, avize, s. n. 1. Înștiințare (publică) scrisă cu caracter oficial. ◊ Expr. (Glumeț) Aviz amatorilor, se spune pentru a atrage atenția cuiva care pare să aibă un interes în problema în discuție. 2. Părere, apreciere competentă emisă de cineva (din afară) asupra unei probleme aflate în dezbatere; rezoluție a unei autorități competente. – Din fr. avis.