Eter9 – rețeaua de socializare care promite viață veșnică online după moartea fizică

etern
Foto: PC: eter9

O nouă reţea de socializare, care „învaţă” trăsăturile de personalitate ale utilizatorilor şi permite publicarea de informaţii pe conturile acestora chiar şi după moartea lor, asigurându-le astfel o „viaţă veşnică” în spaţiul online, a fost creată de curând de către un programator portughez.

Noua reţea de socializare, denumită Eter9, promite utilizatorilor ei că vor avea parte de un fel de „nemurire digitală”, cu ajutorul unui software de inteligenţă artificială care scanează informaţiile publicate de internauţi, informează Mediafax.

Noua reţea permite publicarea de informaţii pe contul oricărui utilizator chiar şi după decesul acestuia.

Astfel, utilizatorul poate să „zâmbească” în contul său, pentru totdeauna, spune creatorul reţelei, atunci când acel software vizualizează informaţii compatibile cu preferinţele internautului decedat, într-un mod similar „Like”-urilor de pe Facebook.

 

Eter9

Reţeaua include atât o pagină principală, care funcţionează ca fluxul de ştiri (newsfeed) de pe Facebook, cât şi un „cortex” ce funcţionează ca profilul de pe Facebook.

Sistemul conţine şi roboţi – denumiţi „Niners” – pe care utilizatorii pot sa îi adopte.

În acest fel, reţeaua de socializare Eter9 îşi menţine parametrii de funcţionare la un nivel ridicat prin intermediul unor roboţi şi ai unor utilizatori reali care interacţionează însă cu parteneri non-umani.

În plus, utilizatorul poate să consulte această imagine în oglindă a profilului său online oricând doreşte, în timpul vieţii.

Utilizatorul controlează nivelul activităţii sale online, permiţând reţelei să publice informaţii în numele său chiar şi atunci când el nu este conectat online.

Creată de programatorul portughez Henrique Jorge, reţeaua de socializare Eter9 se află încă în perioada de testare a unei versiuni beta, dar numără deja peste 5 000 de utilizatori.

Henrique Jorge spune că numărul acestora creşte în fiecare zi, iar el intenţionează să sporească puterea de analiză a algoritmilor pe care îi foloseşte, pentru ca reţeaua să devină şi mai puternică.

Mai multe despre acestă rețea de socializare vedeți pe eter9.com sau pe pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente